Skikkelig kjekt flatbrødkurs
Visste du at flatbrød er det opprinnelige norske brødet? Nå har 8 kursdeltakere fått innsikt i hvordan lage denne tradisjonsbaksten.
Melføyken står raskt opp under taket når 4 takker og 8 flatrødbakere er i sving på skolekjøkkenet i den gamle ungdomsskolen på Ask. Alle har kvelden i forveien laget hver sin deig etter oppskrift fra Hanne med hvete- og byggmel, med vann og kefir.
Nå skal de kjevles ut på bakstelerret og stekes på takke på ikke for høy varme og heller ikke for lav, for det tar noe lengre tid å få flatbrødet ferdigstekt i forhold til potetlefse som er mye fortere ferdig.
"Er denne bakstefløya tynn nok? Jeg tror jeg må pusse den litt mer"
"Er denne ferdig stekt nå tror du? Litt til?"
"Nei, jeg kjevla for mye, det ble hull! Vi prøver igjen!"
Til slutt ble det mange flotte, sprø flatbrød som smakte skikkelig godt!
Dette var moro! Nå gleder vi oss til å nyte egen tradisjonsbakst med godt tilbehør.