Hopp til hovedinnhold

Hærland Bygdekvinnelag

Bjørns Steinar Meyer

Mange møtte frem denne kvelden, for å høre Bjørn Steinar Meyer fortelle
Bjørn Steinar Meyer har samlet mye informasjon om Olga Bjoner

Boka om Olga Bjoner "Førerkvinnen" er skrevet av Bjørn Steinar Meyer

«Olga Bjoners liv i ord og bilder»


Hærland Bygdekvinnelag inviterte til åpent møte i Bøndernes hus Hærland tirsdag 28. februar, og ca 35 personer, deriblandt flere fra nabobygdene, kom og hørte Bjørn Steinar Meyer fortelle fra boka si «Førerkvinnen»

Avismannen og forfatteren Bjørn Steinar Meyer har over lengre tid samlet stoff om Olga Bjoner, og har skrevet boka «Førerkvinnen». Han viste bilder og fortalte interessant fra boka si, historien om bondekona, feministen, folketaleren, organisatoren og nazikvinnen.

Olga Bjoner (1887-1969) fra Indre Østfold var i mange år norske bondekvinners ledestjerne. Hun mente at kvinnene på landsbygda måtte organisere seg for på den måten oppnå mer respekt og innflytelse. I mellomkrigstiden reiste hun land og strand rundt og stiftet bondekvinnelag. Med humør og energi mobiliserte hun en bevegelse som da krigen startet talte 400 lokale lag og 25 000–30 000 medlemmer, et betydelig tilskudd til bondereisningen.

Olga Bjoner er en viktig del av vår lokale og vår nasjonale historie, en historie som det i altfor mange år har vært taust om.

img_5145.jpg img_5145_0.jpg