Hatteparty med afternoon tea

Hyggekveld i høstmørket, slik vi har hatt de siste årene en fredagskveld i oktober.

 

Bygdestua var pyntet til fest i høstlige farger, lys og blomster. Festkomiteen, med Kristine Monrad i spissen, sto for det, og sammen med styret hadde de stelt i stand mye godt å spise og drikke.

Da vi kom fikk vi stilig velkomstdrikk og ble ønsket velkommen. Alle kom med hver sin hatt, ganske så forskjellig i størrelse og form. Anne Berit Finden stilte med en hel utstilling og skiftet hatt i løpet av kvelden. Flere av medlemmene var opptatt på annet hold denne kvelden, blant annet var May Synnøve Næs Engen og Lene Bråtejorde på Inspirasjonssamling i NBK i Bergen, andre visste vi var opptatt andre steder, men vi hadde nok håpet og forberedt oss på at vi skulle bli flere enn de som faktisk kom, men vi 10 som var der hadde en riktig fin kveld.

Først hadde vi litt lagssaker, der Anne Berit fortalte mer om Tradisjonsmatjakten hvor vi først hadde valgt fersk suppe, men denne var allerede lagt inn av andre. Elgkarbonader fra Hillestad er nå valgt. Torunn B. Solberg og Anne Berit F har laget oppskriften og Marianne Løchen og Anne Berit sender den inn. Frist er 1.nov. Referater fra markedsforberedende møte og fra inspirasjonskveld på Vidaråsen, der hele styret deltok, ble lest opp av Åse Kristine Guthus.

Så ble kveldens godsaker satt fram. Scones, små sandwich med ulike typer pålegg, hjemmebakt havrekjeks med brunost og syltetøy og mere til. Senere fikk i vi servert te med lekre makroner og deilige tebrød og kransekakestenger.  Mye og god mat, og med noe godt i glasset i tillegg gikk praten som vanlig livlig.

Anne Berit hadde nå skiftet, både antrekk og hatt, og fortalte om sin lidenskap for hatter og ga oss eksempler på hatter til ulikt bruk og en del artige, spesielle og flotte hatter hun har i samlingen sin. Interessant og festlig å høre på.

Det var rikelig også med gevinster denne kvelden og Kristine og Åse Kristine stod for loddsalget som innbrakte kr 1000 (kr 800 + Vipps). Denne gangen fikk vi vinne mer enn en gang og det var det flere som gjorde. 

Anne Berit takket til slutt de som kom for en festlig og riktig hyggelig kveld og særlig festkomiteen og styret for det de hadde stelt i stand.

                                    Åse Kristine Guthus, (vikarierende referent)

i

Bli medlem