Høysommer i Hillestad

Ja, nå har vi begynt med golf også – slå den!

 

Etter et hyggelig møte på Nesberga med en flokk fra laget, en 17. mai uten tog fra kirken, men med esler etter Odderudveien, familietog etter skogsbilveien til Orebergvannet, natursti etter Linna og andre “annerledesaktiviteter”, samt en vellykket planteauksjon i Urtehagen på Reidvin-tunet først i juni er golfkurs det siste vi har begitt oss ut på.

Det var noen som trodde det var sommerferie, men den får nok vente litt!

For vi var heldige og fikk napp på søknaden til Gjensidigestiftelsen om golfkurs for barn i sommerferien. 4 ganger nå før fellesferien, og 4 ganger i august, før skolestart. I samarbeide med Hof Golfklubb og Hof Golfbane.

16 unger er foreløpig meldt på, av et maksantall på 20. Og de er så langt svært fornøyd – selv om det har regnet de første to gangene.

Og kveldsmaten er populær – den varter vi opp med. Det er 3 bygdekvinner på hver vakt. Også fått med etpar damer fra Hof, det er veldig hyggelig. Vaktlista har Torunn full kontroll på. Forsøker å fordele jobbene med baking og vakter så det blir minst mulig belastning på den enkelte og at flest mulig kan bidra.

Og kanskje blir vi litt mer synlig for foreldrene til disse barna, en av mange innfallsvinkler for å få med flere yngre i laget.

 

Vi fortsetter å vaske hender og holde meter'n til nestemann, men litt mer aktivitet er å spore rundt oss. Fremdeles er vi litt reserverte, og det er kanskje ikke så dumt en stund framover.

Og er “tilbake til normalen” egentlig et mål? Er vaksinen mot coronaviruset løsningen? Eller er det heller en vaksine mot grådighet vi trenger?

Har dere hørt ordet Wetigo – det er et ord for en kannibalistisk ånd drevet av grådighet og konsum som tar over menneskesinnet. Ordet stammer fra Alongquin-folket, som lever øst i Canada.

Det fikk meg til å tenke...

 

Men vi må slett ikke glemme å glede oss! Det gjør oss og andre bare godt.

Over smått og stort, over varm sol eller mildt sommerregn i fjeset, over markjordbær og solmodne tomater, over å knaske sukkererter i kjøkkenhagen og ta opp egne nypoteter. Over et deilig bad i Korssjø, Tømmeråsetjern eller Hvittingsrudtjern. Over plutseligbesøk av gode venner og lange, lyse netter, om de tilbringes i hengekøya, teltet, bobilen eller i egen seng.

Over hvor heldige vi er, selv om sommeren ikke er like lys for alle, selv om sorg og savn, engstelse for egen eller andres helse, økonomiske motbakker og uro kan være en tett følgesvenn for noen. Det er ikke alltid like lett, men det er likevel alltid noe å glede seg over.

 

KvinnerUT har vi vridd våre hjerner for å finne en god innfallsvinkel på, og en folder er i ferd med å se dagens lys. Den sier litt om oss og inviterer alle inn i vårt fellesskap, ikke bare minoritetskvinner, men også alle andre som kanskje ikke kjenner oss. Det er jo inkludering det er snakk om. Den skal legges i flest mulig postkasser i bygda der vi vet vi ikke har medlemmer. Vi venter til august, siden programmet har vært noe amputert og forandret i vår.

Sensommerens august, på terskelen til høsten, da har vi lagsmøte. Og siden høstmarkedet er avlyst, har vi endret på møteinnholdet. Vi drar til Lørdal Gaard og ser hva de har fått til siden vårt siste besøk der. Innholdet er fortsatt litt hemmelig. Men følg med, følg med, på hjemmeside, Facebook og Instagram. Og sms får dere alle som én når noe er nær forestående.

 

Ideer skorter det ikke på, så uansett restriksjoner som måtte komme grunnet Covid19 skal vi nok finne på noe.

 

Senest nå siste gang på golfkurset, hvor ei fra Hof bygdekvinnelag var med oss, kom vi til skjønn enighet om at samarbeid var gull verd og at lista måtte legges lavt for å få det til, bygdekvinnelagene imellom. Så vi la lista helt ned på bakken, og tenkte at vi kunne sette opp gåturer i nærmiljøet hvor vi inviterte hverandre til våre respektive turstier og gikk dem sammen. Praten går lett mens en går, og det er fint å bli kjent litt utenfor eget “territorium”. Trygt også når noen som kjenner området er med.

Dette krever et minimum av planlegging for gjennomføring.

Hva sier dere? Er dette noe vi kan gjennomføre fra høsten av, kanskje månedlig – utenom lagsmøtene?

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger fra dere, om det er konstruktiv kritikk eller skamros – vi tar det imot og forsøker ikke å rødme. Vi trenger å vite hva dere tenker for å gjøre gode valg.

 

Fortsatt god sommer ønsker

Ingvild, Åse Kristine, Inger-Johanne, Torunn, Anne, Marit og Marianne

Styret i Hillestad bygdekvinnelag – 05.07.20

 

 

 

Bli medlem