Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

I badestampen

Uppigard Natadal

Fellesopplevelser gir glede!

Kultursti og badestamp under stjernene


Flott tur til Uppigard Natadal. Botne bygdekvinnelag og Hillestad bygdekvinnelag i samlet tropp!

16 damer fra Botne bygdekvinnelag og Hillestad bygdekvinnelag reiste fredag 24.august spente opp til Flatdal, til en flott gammel gård. http://www.natadal.no/ Her ble vi innkvartet i  stall, stabbur og hovedhus og møtt med deilig ertesuppe før vi fikk høre om og se oss rundt på stedet. Etter å ha blitt delt i grupper ble vi sendt ut på kultursti, med alt fra lokale spørsmål til øksekasting og klatring i klatrevegg, før det hele ble avsluttet med rokonkurranse på Laugartjønn, også kalt Miami Beach. Ekstra badepoeng ble delt ut for bading med klær!

Etter velkomstdrink i vertskapets flotte gamle stue, koste vi oss med nydelig 3 retters middag, med lokale råvarer, i Salomos høysal. Stor stemning da vinnerne av kulturstien ble kåret og premiert med en flaske Champagne.

Kl 23 kom verten med badekåper til alle; han hadde fyrt opp badestampen og badstua. Å sitte sammen i godt, varmt, boblende vann under stjernehimmelen midnatt ble for mange et av de store høydepunktene.
Koselig å sitte rundt bålet i stampehytta rett ved etterpå også, å synge og skravle litt utover natta.

Oppgaven neste dag, etter en riktig velsmakende frokost, var å tove våre egne sitteunderlag; en ny erfaring for de fleste. Mye moro og flott resultat til slutt!
Forventningene vi hadde da vi kom ble til fulle innfridd. Det blir nok ikke siste gang vi reiser dit, og neste gang skal vi få med enda flere! 

Åse Kristine Guthus