Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

Påske med Unes dekorasjoner.


Det var fint pyntet i gult og grønt, søte påskekyllinger på bordet og 16 tilstede da May Synnøve Næs Engen ønsket oss velkommen. Den gamle sangboka var hentet fram og vi sang No livnar det i lundar.


Torunn B. Solberg tente et lys til minne om Anne Lise Rustad, som gikk bort noen dager tildligere. Anne Lise var medlem i Hillestad bygdekvinnelag i nesten 50 år, og var mye med i styret og var også med i mange komiteer i årenes løp og alltid før høstmarkedet, sa vi:»og Anne Lise sørger for godt vær...» Hun var flink til å lage god stemning og å se folk rundt seg. Hvem husker ikke Diva-aftenen, der Anne Lise stilte rosa silkepyjamas og «strass-boa»rundt halsen og skapte mye latter. Det var fint at hun også fikk vært med på 85-jubileumsmøtet vårt i gapahuken på Reidvin-tunet i 2021. Vi takket for innsats og engasjement og minnet henne med 1.minutts stillhet.


Une Bergan-Haavik fra Blomsterhuset i Hof delte ut en katalog til inspirasjon og viste oss hvordan vi med enkle midler kan lage krans og dekorasjon nå, med påske like om hjørnet. Løkblomster og puselabber pyntet bjørkekransen hun hadde med og potter med ulike løkblomster ble pyntet og loddet ut til heldige vinnere senere. I et større fat bygde hun opp en lekker påskedekorasjon, den ble solgt på auksjon etter utlodningen. Fint ble det og ikke vanskelig å få til, i en eller annen variant kan vi også klare det etter litt inspirasjon og tips om teknikker. Med utdelt rabattkupong ble noen og enhver fristet til å komme til butikken hennes, også utenom åpningstid, ved betaling med Vipps. Hun fikk matbok og drikkebok som takk.


Vertskapet, Torunn B. Solberg og Marit Solberg, disket opp med gul kyllingsalat, gule kyllingboller og Mor Monsen til kaffen. Kjempegodt.


Vi hadde jo tenkt å pusle og lage litt selv også, men første del av møtet og pausen tok sin tid, så det ble litt for knapt med tid til resten, vi får pusle mer en annen gang.


May Synnøve tok opp litt om programmet utover. Formiddagstreffet, med evt tur og formiddagsmat utsettes til høsten. Vårturen til Gjennestad går som planlagt, mer opplysninger kommer. 18.juni er alle invitert til Vestfold bygdekvinnelags 90 års jubileum ved Kjerrafossen. Mye spennende kommer til å skje der, det får vi høre mer om senere.


GOD PÅSKE.