Påskemøte med skånsk "spettkake"
Hovedrolleinnehaver på påskemøtet ble Spettkaken - denne skånske festkaken som er laget som et tårn med hulrom inni.
Ingen hadde sett liknende før, da Charlotta Stenhaug, medlem i Hillestad Bygdekvinnelag, men opprinnelig fra Skåne i Sverige, skulle vise fram mat fra Skåne på lagets påskemøte. Denne "spettkaken," laget av eggehvite, melis og potetmel er stekt lag på lag, og brukes i Skåne til barnedåper, bryllup osv. Silderetter, kavring og Absolute sto også på menyen...
Nestleder i Hillestad Bygdekvinnelag, Tone Ness, ønsket velkommen til møtet med noen ord om april. Visste du at navnet april kommer fra det latinske ordet aperiere, som betyr å åpne seg, eller klargjøre? Jorden åpner seg for kornet og for solen.
Store deler av kvelden var medlemmene samlet rundt lekkert dekket påskebord og koste seg med eggeretter, silderetter m.m. og godt drikke både svenskt og norskt.
Charlotta Stenhaug hadde også med seg sin mor Lena, som fortalte om tradisjonell skånsk mat og viste frem hvordan den tradisjonele "spettkaken" både ble laget og servert. http://matfranregionen.se/skansk-spettekaka/ Det ble skåret et vindu i kaken, bitene ble delt opp i serveringsstykker som ble lagt inn i kaken igjen. Vertinnen Torunn B Solberg hadde også laget både eggeretter, "kyllingrundstykker" og desserter, så dette ble et riktig festmøte!!