Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

Marit Foss Hegle og Laila Mjelde fortalte fra Kroatia

Planteauksjon, Kåre Holt og Kroatia


Planteauksjon og sterke reiseminner fra Kroatia

Hillestad bygdekvinnelag hadde planteauksjon på junimøtet slik de pleier. Men denne kvelden inneholdt så mye mer: Auksjonen foregikk ute på Reidvin-tunet og alle de 20 frammøtte vandret bortom den nye bysten av Kåre Holt som er plassert ved Kåre Holts dikterstue i utkanten av tunet. Det ble også fortalt om Kåre Holts diktning.
Etter deilig salat fikk alle høre om turen blikkenslagerbedriften Sverre Foss ga sine ansatte i forbindelse med jubileet i fjor og som foregikk i mai. Turen gikk til Kroatia der Hillestad bygdekvinnelag har sitt medlem Marianne Løchen. Reiseleder var Laila Skau Mjelde, som sammen med en av lederne for Sverre Foss, Marit Foss Hegle, var med på Hillestad Bygdekvinnelags tur til Kroatia i 2005.
Det var sterkt å høre Laila fortelle om sitt møte med "Baka Franka" (bestemor Franka) som hun i mange år under krigen sendte pakker til og overraskende fikk treffe på denne turen. Pakkene hadde kommet fram og vært til stor hjelp, og tårene sto i øynene hos mange av de som hørte om dette. Marianne og Matko Løchen hadde bare guidet hele følget helt fantastisk i tre dager!