Nytt år 2020 Årets første samling, januarmøte 06.01.20

Det ble servert varm gløgg, da vi damene fikk satt oss, og formann Torild ønsket alle godt nytt år og velkommen.

 

Etter informasjon om noen innkomne saker, ble vi delt inn i 3 grupper og det var på tide å få i gang “de små grå” etter jula, (fritt etter Torills velkomsttale.) Så fikk vi utdelt ark med mange spørsmål av ulike slag; om sport, også lokalsport, nyheter, kultur og litt blandede spørsmål.Med stor iver, hvisket og tisket damene rundt i gruppene og kom fram til svar på spørsmålene. Etter at fasit ble lest opp og poengene talt opp, ble det avslørt at resultatene var så jevne at alle lagene fikk en pose twist hver i premie.

Neste post på programmet var et lite foredrag om såpelaging. Hildegard lager såper, som gis til venner og kjente eller som utlodningsgave i bygdekvinnelaget. Vi fikk høre litt om såpens historie, litt om vaskemidler og miljø, hva såpe lages av, hvordan hobbysåpekokere lager såpe på kjøkkenet, tørking og modning av såper og hva slike såpestykker kan brukes til. Såpene er laget slik at de ikke tørker ut huden, og inneholder kun naturlige oljer og tilsetningsstoffer, eks urter og eteriske oljer og er ikke skadelig for miljøet.

Vertinnene denne kvelden hadde laget deilig kveldsmat med hjemmebakte rundstykker og ost mm og farlig gode marvposteier til kaffen og teen.

Kveldens utlodning ble etter navntrekkingsprinsippet, da årene denne gang ikke nådde fram til Fredheim på grunn av overtidsjobbing. Innerste bord til venstre ble vinnerbordet, der haglet det med gaver, og latteren sto i taket. Ekstra hyggelig var det at to nye damer vant flere ganger også. Da er det bare å håpe at disse to damene har lyst til å komme igjen og bli nye medlemmer :-)

Kvelden ble avsluttet med at Reidun leste om 20. dag jul og en historie av Bjørn Bergene om den underlige dagen; 30.06.1954, da det var total solformørkelse.

Så var det takk for denne gang, og mette og glade kledde vi på oss og ruslet ut i den milde snøfattige vinterkvelden.

 

 

 

 

 

 

Bli medlem