Kjose gårdsbakeri Foto: Anita Saga

Spisskammerprisen 2017

Spisskammerprisen skal gå til person/-er som gjør en ekstra innsats for å ivareta kvalitet, kultur og tradisjon i arbeid med mat og måltider i Vestfold.

Årets vinner har som mål og ta vare på gamle tradisjoner, spre kunnskap og kulturhistorie. Hun er opptatt av å tråkke i gamle fotspor, men mest av alt sette nye forspor for fremtiden. Historien til denne kandidaten begynte med ett kurs i takkebakst i 2012.

 

Dette ble starten på en ny karriere. I 2013 startet hun ett eget gårdsbakeri i tilknytning til Bjørnø gård som ligger midt i Farris. Hun brukte mye tid på å lage sine egne oppskrifter på flatbrød og lefse. Tilbakemeldingene var overveldene og produktutviklingen forsatte. Kuvertflatbrød med rosemarin, Farrisflatbrød, Sagaflatbrød og Bjørnøyas matlefse ble de neste tilskuddene. Lokale navn til lokale spesialiteter.

Hun har sammen med mannen sin restaurert det gamle bakstehuset på øya, der skal hun holde bakstekurs. Før huset ble ferdig var det allerede booket tre fulle kurs. Det er muligheter på omvisning, bevertning, aktiviteter og overnatting på gården i tilknytning til kursene. Hun selger produktene sine på markeder som Helgeroadagene og Dyrsku`n, og i en rekke butikker. Hun har også Drive-in i svigermors garasje ved Kjose kirke. Der står det en fryseboks full av lefser. Kilde: www.op.no 

Årets vinner er Anita Saga fra Kjose bygdekvinnelag. Vi er utrolig stolte av Anita, hun gjør en fantastisk jobb for bygda vår.

Gå inn på hennes hjemmeside http://www.kjosegardsbakeri.no/, eller hennes facebookside med samme navn.

Vi gratulerer Anita med Årets spisskammerspris 2017.

Kjose gårdsbakeri

Kjose gårdsbakeri ligger i tilknytning til Bjørnøya i Farris ved Larvik. Tilbyr takkebakstkurs og takkebakstprodukter mm

http://www.kjosegardsbakeri.no/