Hopp til hovedinnhold

Kråkstad Bygdekvinnelag

Adventsmøte

Årets siste medlemsmøte i Kråkstad bygdekvinnelag gikk av stabelen onsdag 29. november.

For anledningen hadde vi invitert Per Harald Grue, guru innen norsk landbrukspolitikk og tidligere rådgiver for to landbruksministre samt tidligere landbruksdirektør og Statens mann i jordbruksoppgjørene.

 

Denne kvelden var han invitert på bakgrunn av sin store interesse for norsk akevitt! Per Harald har, i tillegg til sine mange andre roller, også vært president i Norske akevitters venner i mange år.

Per Harald ga oss en grundig innføring i akevittens historie, tradisjon og kultur. Og det vanket smaksprøver til de som ønsket, må vite! Men selvfølgelig innen sømmelighetens grenser.

Mange oppdaget nye smakelige skatter som nok blir innslag under flere julemiddager i Kråkstad i år, andre fikk tindrende juleblanke øyne i møte med smaker som brakte fram gamle minner.

Som følge til de edle dråper ble det servert deilige lefseruller med sylte og laks, og kveldens vertinner fristet oss med saftige kaker og kaffe til dessert.

Om vi hadde loddtrekning til slutt? Det hadde vi. Om resten av akevitten ble loddet ut også? Det gjorde den.

Og til de som nå kanskje frykter at Kråkstad er et utrygt sted å ferdes ute når bygdekvinnene har medlemsmøter; alle som smakte hadde sikret seg forsvarlig transport hjem😇!

Foto: Marit Stranna og Agnes F. Kristiansen