Hopp til hovedinnhold

Lardal Bygdekvinnelag

Utstilling

Åpen dag 2023

Åpen dag

Åpen dag

Åpen dag

Åpen dag

Åpen Dag 2023

Den årlige Åpen Dag på Klokkergården på våren 2023 ble avholdt 22.April i nydelig solskinn.

 

Åpen Dag på Klokkergården er ikke noe unntak i 2023! I nydelig solskinn viser Klokkergården seg fram fra sin beste side. Temaet denne dagen var: Gjenbruk og fiksing. Medlemsmøtet vi hadde i februar er starten på dette temaet. Da hadde vi besøk av husflidskonsulenten i Vestfold  Annie Eikenes. Hun og Nora Marie viste oss de utroligste tingene man kan lage av forskjellige stoffer og hvordan man kan fikse hullete klær eller gjøre om klær til noe nytt. Vi gikk hjem med mye inspirasjon og ideer til hva vi kunne gjøre. Vi satte opp fikse kvelder med forskjellige temaer. Resultatet av dette ble framvist på utstillingen 22.April.

Utstillingen Gjenbruk og Fiksing:


Åpen dag
Stopping og brodering av stjerner laget av melkekartong.

Åpen dag
Ola jakke som er laget av masse ola bukser. Vesker av dekkslanger og silo pose fra Felleskjøpet. Egen vev veske til å henge på veven.

 

Åpen dag
Her er det laget en hals med hette av en delvis tovet marius genser.

Utstillingen består også av masse fine produkter av det vevstua har jobbet med det siste året. Vi fikk også inn festdrakter, vester, lappeteppe, puter som er laget av vevde ryer og masse ryer i alle farger. Alt kommer fra lokale personer i bygda. Vi var også så heldige å få vise fram plagg som Guro Lindahl Flåten sydde under Symesterskapet.

Åpen dag

 

Vi har også arrangert skinnfell kurs for andre gang nå i mars og det har blitt mange fine skinnfeller noen med trykk og andre med skilbragd på. Tone Jonli Holm fra Kvelde som holder kursene. Det er også planlagt et nytt små skinnskurs til høsten hvor vi kan lage lue, votter, sitteunderlag pulsvarmere osv. og et nytt skinnfell kurs til våren 2024

.Skinnfell kursÅpen dag Åpen dag Åpen dag Åpen dag

Rømmegrøt, vafler, kake og kaffe kunne du få kjøpt inne i kafeen og nystekte bakerovnsbrød fra Janne var på plass, det duftet nybakt brød på hele Klokkergården. Lardal Kunst og Hobby hadde kunst utstilling i fjøset og det var åpning av den nye smia på Klokkergården denne dagen. Med innleid smed for anledningen. Historielaget hadde også åpent i 2.etasje. Lardal Kantori holdt også mini konsert i kafeen. Vi avsluttet dagen med trekning av alle de flotte gevinstene vi hadde fått inn.

Tusen takk til alle som besøkte oss!

Åpen dag Åpen dag Åpen dag Åpen dag Åpen dag