Hopp til hovedinnhold

Lardal Bygdekvinnelag

Klokkergården

Lykkehjul

Jul på Klokkergården


Jul på Klokkergården med kafe, juleverksted for barna, salgboder, lykkehjul og hest med "slede"  var noe av det du kunne oppleve 1.søndagen i advent.

Endelig kunne vi invitere til den årlige Jul på Klokkergården igjen. Dagen før dagen ble det satt bakerovnsbrød deig og pyntet opp på tunet.  Snøen kom som bestilt den kvelden så vi fikk den rette julestemningen før selve dagen.  Når klokken nærmet seg 12.00 luktet det nystekte bakerovnsbrød og julekaker fra kjøkkenet. det ble også servert "julegrøt", vafler, julebrus, hjemmelaget gløgg. Lardal Bygdekvinnelag hadde også en salgsbod med mye lokal laget mat og fine strikketing fra de flinke bygdedamene våres. Per StåleTjentland spilte nydelig julemusikk på trekkspill i kafeen, for at julestemningen skulle komme snikende.

 

På låven hadde Lardal Kunst og Hobby salgsboder med mye fin håndverk, her var det alt fra keramikk, strikk, malerier, kaker og mye mere.

Inne i hovedhuset var det fullt av barn som laget fine nisser, engler, juleposer og fine julekort. En stor takk til Idastrek_  til kreative ideer til juleverksted og gjennomføring.

Vevstua var også åpen og der kunne man også kjøpe fine vevde produkter. 

Ute kunne man prøve lykken på lykkehjulet og kjøre med hest med "slede" og varme seg på bålpannene.

Fakkeltoget gikk fra Klokkergården og ned til julegrana som skulle tennes kl 17. 

Der spilte Lardal Musikk Korps julesanger og gang rundt juletreet ble det. Et gledelig møte for alle barn ble det også når julenissen kom med nisseposer.

Det ble en hyggelig første søndag i advent på tunet våres.