Hopp til hovedinnhold

Lesja Bygdekvinnelag

Vippsnummeret

Her er vippsnummeret til innsamlingen vår.

QR-kode

QR-koden til innsamlingen vår.

Krafttak mot kreft 2023

Lesja Bygdekvinnelag er også i år med på Krafttak mot kreft

Lesja Bygdekvinnelag vil også i år være med å samle inn penger til Krafttak mot kreft.

Våre representanter blir å finne utenfor Joker Lesja lørdag den 18. mars mellom kl. 10.30 og kl. 14.00, og vi håper at alle de som skal til Lesja Sentrum denne dagen vil gi et bidrag til denne viktige innsamlingsaksjonen.

Dette er hentet fra Kreftforeningen sin hjemmeside:

Dette går pengene til:

Formålet med Krafttak mot kreft, er å finansiere forskning på kreft med spredning. Håpet er at fremtidens kreftpasienter skal få litt mer tid.

Siden første Krafttak mot kreft i 2006 er det samlet inn over 430 millioner kroner til kreftsaken bare gjennom denne aksjonen.

Kreftforeningen er en av Norges største bidragsytere til kreftforskning, og har gjennom tidene delt ut over 6,5 milliarder kroner. Det er takket være store og små bidrag fra enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner i hele Norge.

Midlene som samles inn gjennom Krafttak mot kreft går inn i en pott med forskningsmidler som utlyses. Forskere inviteres til å søke om finansiering til sine prosjekter. Pengene som samles inn via Krafttak mot kreft i 2022 og 2023 er øremerket forskning på kreft med spredning. Hvilke konkrete studier årets midler går til, avgjøres til høsten.