God stemning rundt bordet
God stemning rundt bordet

KvinnerUT; første møte på Tingvoll Fjordhotell

Meisingset Bygdekvinnlag deltar i år på prosjektet KvinnerUT. Vi inviterte i den forbindelse til et uformelt "introduksjonsmøte" på Fjordhotellet.

 

Norges Bygdekvinnelag ønsker å sette fokus på «inkludering» og «integrering» i organisasjonen gjennom aktiviteter i regi av lokallagene og kompetanseheving blant medlemmene. Med støtte fra Gjensidigestiftelsen satser Norges Bygdekvinnelag i 2017 og 2018 på å fremme og styrke inkluderingsarbeidet i organisasjonen gjennom prosjektet «kvinnerUT».

Meisingset Bygdekvinnelag deltar i dette prosjektet, og vi hadde vårt første møte 30. januar. 

Norges Bygdekvinnelag har lagt opp til at vi skal ha fire forskjellige arrangementer i 2018. To aktiviteter skal være en introduksjon til naturen gjennom friluftsliv med tema som sanking og mulighetene allemannsretten åpner for. Vi i Meisingset Bygdekvinnelag kommer til å arrangere soppdag/soppkurs, her kan alle sopp- og sankeinteresserte bygdekvinner være med! To aktiviteter skal lokallaget planlegge og gjennomføre sammen med minoritetskvinner. Rundt bordet på Fjordhotellet var strikkekveld nevnt, og det virket som om de fleste var interesserte i dette, endten de var kyndige strikkere fra før eller ønsker å lære. 

I forbindelse med prosjektet har vi arbeidet for å få kontakt med bosatte innvandrerkvinner, særlig i nærområdet, det vil si på Meisingset, men også bosatte innvandrere ellers i kommunen. Til å komme i kontakt med med så mange som mulig, har vi fått hjelp av Roland som er programrådgiver i Internasjonal avdeling i kommunen. Vi inviterte til møte på Tingvoll Fjordhotell, der vi fikk servert en nydelig soppsuppe med brød til. Selv om oppmøtet ikke var det aller største denne første kvelden, virket de som kom både motiverte og interesserte. Vi fikk sannsynligvis også flere bygdekvinnelagsmedlemmer.

Hvis du har lyst til å bli med, eller kjenner noen som du tror kunne tenkt seg å delta, ta kontakt med Ingunn!

Bli medlem