Hopp til hovedinnhold

Nordre Modum Bygdekvinnelag

Ramme gård - parkanlegget

Buss på tur

Lunsj i drivhusbutikken

Rundt omkring på området

Plantesalg ved låven

Plantesalg ved låven

Veggteppe inne

Foredrag om dam i Hagen gir yrende liv

Foredrag om økologisk dyrking i drivhuset

Skulptur i skogen

Omvisning

Hageanlegg

Hageanlegg - fontene

Trepeoner

Ved amfiet i hagen

Høyeste vannsøylefontene

Utedovask

Rhododendron

Skulptur

Blomster

Rhododendron

Magnolia

Grønnsakshage

Asiatisk del av hagen

Sommertur 2023 til Ramme gård - i strålende solskinn!

Nordre Modum Bygdekvinnelag valgte i år Ramme Gård i Hvitsten som destinasjon for sommerturen - et sted med natur, hage, kunst og kultur.

En full minibuss med mulighet for rullestol og 15 damer dro avsted fra Vikersund en lørdag morgen og i strålende solskinn fra en blå himmel. Vel fremme i Østfold etter flott kjøring av bussjåføren var det fritt for hva man ville i noen timer før en guidet tur i hageanlegget var planlagt. Det var  mange alternativer å velge mellom, lunsj i drivhusbutikken, blomstersalg på torget ved låven ( det var noen poser bak i bussen på vei hjemover), foredrag blant annet «Liv i hagen med dam» inne i huset eller «Økologisk dyrking i nord» i drivhuset, utstilling «Munch» på hotellet, dyr og fugler på gården eller bare rusle rundt i finværet. 
Etter hvert samlet troppen seg og vi var klare for omvisning i hageanlegget - og for et anlegg. Jeg skjønner hvorfor det er flere fast ansatte gartnere der. Det var statuer og hus i skogen, striglete planer og hekker, fontener og bekkanlegg, teateramfie, Nord-Europa høyeste vannsøylefontene, sittegrupper, hekker med trepioner, utetoalett med fontenevask, rhododendron i mange varianter, skulpturer, en asiatisk inspirert del med skulpturer og hus, grønnsakshage, trær….helt fantastisk og det skader ikke med strålende sol på en sånn omvisning heller….

Vi avsluttet dagen med en middag og kake i kroa på Ramme gård før vi vendte nesen hjemover igjen. En flott tur med veldig hyggelige damer - for en dag i strålende solskinn!