Hopp til hovedinnhold

Oppheim og Hauge Bygdekvinnelag

Det gjeld å følgja med når knåa vert laga

Emna må vera passe store

Kjevling, steiking og diskusjon. Kor mykje farge skal lefsene ha?

Er flatbrødet ferdigsteikt skal tru?

Potetlefser på takka

Utan mat og drikke duger helten ikkje

Ferdigsteikte potetlefser

Det går unna når 4 stk kjevlar på ein gong

Nesten heilt perfekt rundt flatbrød på takka

Steiking av potetlefser

Bakekurs

Siste laurdagen i april var det tid for bakekurs i ungdomshuset i Haugsvik. 8 stk hadde meldt seg på 🤩

Dagen starta med at Tanya viste oss korleis me laga knåa til potetlefsene. Deltakarane vart sett i sving med å pressa potetene i potetpressa. Så vart det blanda inn smelta smør, mjølk, sukker, salt og til slutt passe mykje mjøl til ei god knåa.

Målfrid laga flatbrødknåa av grov kveite, salt, skumma surmjølk og vatn.

Me delte oss i to lag og starta å kjevla ut leivane. Det gjekk stort sett bra, sjølv om ein og annan leiven sette seg fast i bordet 😅

Me måtte sjølvsagt ha ein pust i bakken og ein matbit. Anna Torhild kom innom og koke betasuppe til oss, det smakte bra 😊 og me prøvesmakte både flatbrød og potetlefsene. Begge deler var godkjent 🤩

Alle fekk med seg kvar sin porsjon flatbrød og potetlefser heim.

Alle var einig om at dette var veldig kjekt og at me burde baka saman oftare 😊