Passeleg tjukk smyrja
Prøvesmaking
Kaffipause
Knåa på gang
Knåing må til
Ferdig knåa
Kjevling
Perfekt rund leiv
Steiking
Leiven må steikast akkkurat passe lenge og leggast i press etterpå
Leivane er steikt på eine sida
Betasuppen er klar
Vafler med rømme og syltetøy
Kaffipause i solveggen
Neking
Smyrjing
Ferdig kling
Bakekurs Vossakling
Bakekurs - Vossakling
8 stk var med på bakekurs for å læra å baka vossakling.
Me starta fredagskvelden med å koka smyrja, me kokte, rørde og smaka oss fram til to porsjonar me var fornøygde med.
Laurdagen var det å laga knåa som skulle vera akkurat passe, ikkje for fast og ikkje for laus.
Me laga emne, kjevla ut leivar og steikte på eine sida og la i press.
No var det på tide med ein liten matpause, betasuppen og vaflene fall i smak. Sidan veret var så fint, sette me oss ut i solveggen.
Så var det klart for neking og ny steiking av leivane, denne gongen på begge sider.
Neste steg var å bløyta leivane så dei vart klar for smyrjing, fyrst smør og så smyrja. Siste punkt var å klyppa dei opp i passelege bitar.
Etter alle desse prosessane var det endeleg klart for prøvesmaking av den ferdige klingen - og den fall i smak hjå alle
Takk til lærarane: Margunn, Målfrid og Tanya