Hopp til hovedinnhold

Oppheim og Hauge Bygdekvinnelag

Skrelling og deling av eple

Mykje arbeid å ta stein ut av plommene

Eple og plommer klar til å kokast

Kjekt å hjelpa besto å røra i syltetøyet

Syltetøyet er klart

Jentene skreiv etikettar og limte på glasa

Ein stor jobb å sortera glas og lok

Alle ingrediensane til eplechutneyen er komne i gryta

Eplechutneyen er klar

Fint dekka bord

Fullmånen lyste fint over fjella når me kom ut

#Nøysom - me koka syltetøy og chutney av eple og plommer

NBK har i år eit prosjekt som er kalla Nøysom, og det har me hivd oss med på. Eit av satsingsområde er å redusera matsvinn og ta vare på ressursane. I år er det store fruktavlingar og då fann me ut at det måtte vera eit bra tiltak å konservera noko av dette.

18. september samlast 12 damer og 2 kjekke fjerdeklassingar i ungdomshuset i Haugsvik.

Anny Marit Bjørnetun hadde med seg store mengder eple, plommer og pærer, så her var det berre å setja i gang å skrella og stikka ut steinar 🍎🥭🍐

Astrid Bidne tok ansvar for å koka syltetøy og det vart riktig godt og det vart rikeleg så alle fekk med seg så mange glas dei ville heimatt. Dei kjekke jentene var ivrige med epleskrelling og så skreiv dei lappar til å ha på syltetøyglasa 😊

Margunn og Ragnhild koka chutney. Me hadde funne oppskrift på eplechutney og plommechutney på matprat.no. Eplechutneyen vart bra med første forsøk. Plommechutneyen måtte me improvisera litt med sidan me ikkje hadde alle ingrediensane som skulle til. Men med litt ekstra sukker og tre - fire eple vart den og bra etter å ha småputra medan me åt rundstykker og diskuterte lagssakene 😊

Ragnhild og Wenche hadde smurt rundstykke og baka eplekake og muffins og pynta fint bord 😊

Takk for ein triveleg kveld 😊