Verdens matvaredag – Lammegryte med rotgrønnsaker
Servering av lammegryte på verdens matvaredag bød på ekstra utfordringer i år. Heldigvis er vi omstillingsdyktige, så vi gikk for plan C!
Verdens matvaredag blei litt anderles i «covid-året» 2020. Øst-Modum bygdekvinnelag sin plan var å lage lammegryte for å dele ut smaksprøver i Vikersund. Da dette ikke blei mulig utforma vi plan B, felles middag for bygdefolket på det lokale grendehuset. På grunn av ytterligere restriksjoner gikk vi til slutt for plan C, som absolutt falt i smak hos bygdekvinnelagets medlemmer!
Vår egen superkokk Berit Sørensen tilberedte maten til de 21 medlemmene som hadde møtt opp. En hyggelig kveld med årsmøte og «likørlaging» blei avslutta med servering av hjemmelagd lammegryte med rotgrønnsaker. Oppskrifta på lammegryta finner du på side fire i brosjyren "Bruk heile dyret" som ligger vedlagt under.
For flere tips om hvordan du kan "bruke hele dyret" kan du lese mer på følgende nettside:
https://www.bygdekvinnelaget.no/bruk-heile-dyret