Hva skal vi velge? Foto Ane Grøndahl
Hva skal vi velge? Foto Ane Grøndahl
Ost og tilbehør
Ost og tilbehør
Ost og vin
Ost og vin
Først lukte - så smake
Først lukte - så smake

Bygdepiker, vin og ost

Vi startet året med en kosekveld på Folvell Gård der vår egen vinekspert, Marit Aaland, fortalte om fem viner som kunne passe til forskjellig slags ost. Smaksprøver lot oss gjøre oss opp vår egen mening om hva som passet best.

Fredag 11. januar hadde vi årets første møte med hele 30 deltakere. De fleste var medlemmer, men noen var med en venninne. Marit hadde samarbeidet med kokk og kasserer Ane Grøndahl om å velge ut viner og ost. Det var et bugnende ostebord med både faste og myke oster, oster med og uten mugg, og mugg som var både hvit og blå. De som ikke kjørte selv, kunne velge mellom tre røde og to hvite viner. Det var vin fra California, New Zealand, Spania, Italia og Tyskland. De som kjørte selv, hadde valget mellom tre forskjellige alkoholfrie viner. Hovedkonklusjonene var at valg av vin avhenger av hva slags ost du serverer, at smaken kan være forskjellig fra person til person, og at en god riesling kan brukes til det meste, ikke bare til ost.

Vi var 30 bygdepiker fra 27 til 80 år. Det ble ikke registrert noe sang, men det var høylytt prat og trillende latter. Profesjonelle smakere spytter ut vinen. Det gjorde ikke vi, men så er vi også amatører.

Bli medlem