Janne Nordvang
Janne Nordvang
Åresalg i kaffepausen
Åresalg i kaffepausen
Gevinster - gaver fra medlemmer og lokalt næringsliv
Gevinster - bidrag fra medlemmer og lokalt næringsliv

Et brukandes kvinnfolk

Janne Nordvang, blogger fra Bjørkelangen, var foredragsholder på Østre Udnes Bygdekvinnelags temamøte tirsdag 5. mars. Over førti tilhørere koste seg med hennes selvironiske vurderinger av hva som skulle til for å være «et brukandes kvinnfolk».

Janne har en egen blogg der hun skriver om hverdag og helg, småting og kjærlige betraktninger om mann, barn og katten. En tirsdag i mars opptrådte hun «live» på møte i gårdsbutikken på Folvell Gård. Mange kjente seg nok igjen i hennes selvkritiske betraktninger av egen kropp og liv, men få greier nok å sette ord på det på samme måte. Hun fortalte om mindreverdighetskomplekser fra barndommen og helt opp i voksen aldrer. Som mange andre hadde hun ikke vært fornøyd med verken hvordan hun så ut eller hva hun fikk til. Dette formidlet hun med ord og kroppsspråk og med en stor dose humor. Det verbale ble ledsaget av hennes selvutleverende tegninger av egen kropp og bekledning.

Det var «stinn brakke» i gårdsbutikken, men det ble framskaffet stoler til alle. Folk lo og koste seg. Etter Janne Nordvangs foredrag ble det servert kaffe med stedets ferske kanelboller, og i kaffepausen var det loddsalg med mange fine gevinster.

Det var på forhånd annonsert at kveldens loddsalg skulle gå til Kreftforeningens aksjon «Krafttak mot kreft» som egentlig var i uke 11. Janne Nordvang stilte opp som foredragsholder fordi hun hadde personlige erfaringer med kreft. Deltakerne på møtet åpnet velvillig lommeboka, og loddsalget ga et fint bidrag til et godt formål.

Bli medlem