Brøtmet
Brøtmet
Humle
Humle
Guide
Guide

Fint hos nabo´n

Vi møtes mest lokalt, men av og til drar vi ut på tur. 19. august var 20 personer på tur til Aurskog-Høland der vi først besøkte Bygdetunet i Hemnes. Etterpå spiste vi lunsj på Brøtmet ved Hjellebøl.

Det var Ane Aanerud Grøndahl som laget opplegg for turen til sin oppvekstkommune, Aurskog-Høland. Vi startet tidlig på dagen og kjørte i privatbiler ut til Hemnes der vi ble møtt av guiden, Eirik Kristoffersen, som er leder ved Aurskog-Høland bygdetun. Han viste oss rundt i bygningene og fortalte historiene bak. De eldste husene var flere hundre år gamle, mens nyeste tilskudd var bygget etter siste krig. Dette huset skal også ha en prydhage som skal settes tilbake i den stand det hadde for noen tiår siden.

Neste stopp var gården Brøtmet der Anes foreldre, Liv og Finn Aanerud, fortsatt bor. De fortalte litt om gården og familiens historie og hvordan de hadde pusset opp det gamle hovedhuset. Deretter serverte Liv nydelig lunsj, og da vi var mette og trodde vi var ferdige med å spise, ble det servert dessert.

Både Liv Aanerud og Eirik Kristoffersen fikk tre såpestykker fra kurset vi hadde i vinter som en symbolsk takk for at de tok så vel imot oss.

Etter besøket på Brøtmet dro vel halve følget videre til interiørbutikken Villa Lier. Ryktene sier at ingen gikk tomhendte derifra. Uansett var alle enige om at det hadde vært en fin tur. Vi er stolte av bygda vår og synes det er fint i Nes, men jammen er det fint hos naboene også!

Bli medlem