Konsentrerte kursdeltakere prikler småplanter
Kursdeltakere
Konsentrert
Konsentrert
Småplanter under vekstlys
Småplanter under vekstlys
Behandler forsiktig
Behandler forsiktig

Sommerblomster

Om en vil ha en blomstrende hage til sommeren, og om en ønsker å produsere blomstene selv, så er det på tide å starte arbeidet med å så. Anne Moen har holdt kurs for en gruppe damer som vil lage egne sommerblomster.

Anne Moen har tidligere drevet et lite gartneri der hun produserte blomster. Nå har hun to kvelder delt sin kunnskap med hageinteresserte damer. I februar var første kurskvelden på Framtun skole. Da var det mye teori om materiell, lys, temperatur og hvilke typer blomster det kunne være smart å starte med.

Tirsdag 19. mars var det praktiske øvelser i prikling av ringblomst, tagetes og middagsblom. Dette skjedde i en oppvarmet garasje på Rustad gård. Anne instruerte i hvordan man skulle plante om de bittesmå plantene fra et kar der de sto tett til potter med en eller noen få planter. Her var det tips og triks å plukke opp selv for folk med noe erfaring fra tidligere dyrking.

Flere av damene var dedikerte blomsterdyrkere, og det var noen som hadde kjøp inn mange forskjellige slags frø som skulle sås i nær framtid, så vi kan vente et blomsterflor i Nes til sommeren.

Bli medlem