Hopp til hovedinnhold

Øvre Hobøl Bygdekvinnelag

Hanne Elisabeth Kasin

Aktivitet og helse


Medlemmene i laget er opptatt av helse, mat og aktivitet. Kiropraktor og yogainstruktør Hanne Elisabeth Kasin fra Helhetsgården, Tingvoll  innledet på vårt februarmøte.

Vi var 20 engasjerte medlem samlet for å få inspirasjon og gode tips:

Fysisk aktivitet er viktig for bl.a. å opprettholde et velfungerende nervesystem og forebygge benskjørhet ved riktig trening. Prøv å finne treningsmåter du trives med: lek, bevegelse, dans, styrketrening og turer i frisk luft – alt er bra. Yoga, med fokus på god pust, er det også mange som kan ha nytte av. Yoga kan senke blodtrykket på lik linje med fysisk trening.

Psykisk helse – her er stressfaktorer og prestasjonskultur med på å skape både angst og depresjoner.

Det er mye av dette i Norge, vi er kronisk overstimulerte. Dette kan påvirke helsen vår negativt:  tappe energi og  pågangsmot   og svekke selvfølelsen -  troen på egenverdet. Psykiske påkjenninger kan på sikt  ha dårlig innvirkning på vår fysiske helse.

Den kjemiske helsen handler om ernæring, hva slags mat vi putter i oss. Her er det store individuelle forskjeller på hva kroppen tåler godt eller dårlig. Derfor er det ingen absolutt fasit på riktig ernæring. Men ren mat kommer med de byggeklossene kroppen trenger. Prosessert mat med mye stivelse(sukker) og herdet fett tapper kroppen for energi og kan provosere fram flere typer sykdom.

«Det vi får bevisstgjort, kan vi gjøre noe med !»

«Viktig at vi kan utvikle en myk og overbærende holdning overfor oss selv og andre» er ord vi tar med oss videre.

Vi fikk mye å tenke på etter foredraget.

Ref: Britt Myklebust