Marit , i Tur-og fest komiteen, orienterer om turen på bussen.
Hjemmet til Herman Wildenvey
Fredriksvern kirke
Kirketjeneren inne i kirken
Til slutt venter vi på båten fra Sandefjord til Strømstad
Her nytes utsikten.
Flotte omgivelser.

Tur til Stavern 08.05.18

RBK inviterte til dagstur til Stavern. Med oss inviterte vi også Rygge BK og Onsøy BK, og vi var i alt 42 damer som fikk en fantastisk fint tur i strålende fint vårvær.

Tur-og festkomiteen, ved leder Marit Ørmen, hadde lagt opp turen. Vi møtte opp ved Bøndernes Hus, der Interbuss ventet, og kjørte oss mot Moss. Vi fikk servert kaffe og rundstykker i bussen, på turen over til Horten. Da vi ankom Stavern, stoppet bussen  ved Hergisheim, Herman og Gisken Wildenvey sitt hjem. Der kom vår guide, Kåre, om bord i bussen, og han fortalte morsomme historier om Stavern og folk som har satt sitt preg på byen, fra Tordenskjold, Wildenvey, Jonas Lie til Arve Tellefsen,  på vei til Minnehallen. En mere patriotisk guide kunne vi ikke hatt! Minnehallen var ikke åpen, men vi gikk rundt der, en utrolig flott utsikt utover skjærgården. Hver sommer er det Kammermusikkfestival i Stavern, og Arve Tellefsen har Soloppgangskonsert ved Minnehallen kl.04:00, i år den 8.juni, og flere hundre møter opp på disse konsertene!

Så gikk turen til Fredriksvern kirke, som ble fullført i 1756. En meget sjarmerende og vakker kirke med sin fine blanding av renessanse og barokk byggestil. Inne i kirken fikk vi orientering av kirketjeneren.  Etterpå gikk vi til  Hotell Wassilioff der vi fikk servert lunsj. Vår guide Kåre hadde fra før fortalt oss historien om Michael Wassilioff, en russisk kontormann, som kom til Stavern, ble gift der, og startet hotellvirksomhet.

Etter lunsj hadde vi en times tid på egen hånd, ruslet rundt i byen, og de fleste av oss benyttet den fine dagen til å stoppe ved en av de mange uteserveringsstedene for å nyte et glass vin, kaffe eller andre forfriskninger. Alle var enige om at Stavern absolutt var verdt et besøk!

Bussen førte oss så videre til Sandefjord, der vi gikk om bord i båten til Strømstad.. Der ble det god lunsjbuffet med god drikke til. De fleste benyttet anledningen til å handle på Taxfreebutikken, og stemningen var meget god! Gode og mette, og med tunge bæreposer, gikk vi på bussen, og var hjemme i Råde ved halvnitiden om kvelden.

RBK`s tur-og festkomite fortjener all ros for turen de har lagt opp! «Og alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur» er en frase, men her stemmer det absolutt!

Filer: 
Bli medlem