Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Sopp som god og næringsrik mat

Et mangfold av sopp

Sopp

Ellen forteller om hvert soppslag

Fremstad gård

Ellen og Bjørg ønsker velkommen

Kantarellen studeres

Sopp ble sendt rundt og behørig studert

18 personer fra Ringsaker og Nes-Helgøya møtte opp

Et lydhørt publikum som var tilstede

Gårdsbutikken Fremstad gård

Gårdsbutikken var åpen

En smak av "Sopptember"

Ribbesopper, røyksopper, piggsopper, Spiss giftslørsopp, Kastanjeparasollsopp. Det ble en kveld med innblikk i et univers av hva som finnes av spiselige muligheter og giftige umuligheter i skogen og overalt rundt oss.
Ringsaker og Nes-Helgøya BKL var invitert til soppkveld hos Bjørg Aarvold og Ellen Løvseth på Fremstad gård i Stensengdalen! Gården der de dyrker og foredler hovedsakelig bær og frukt, men eller bruker naturens skattkammer som kilde til mye spennende til gårdsutsalget sitt.

Vi omgir oss med sopp overalt og hele tiden. Uten sopp ville ikke naturen rundt oss eksistert! Noen av dem popper opp som artige skapninger på bakken og inviterer til et bedre måltid for den som kjenner deres hemmelige liv. 

Dette er Ellen er ekspert på, og hun deler gjerne av sin kunnskap! Vi var 18 lærevillige og nysgjerrige tilhørere som møtte fram denne septemberkvelden, og vi fikk en ny innsikt i alt det fantastiske som egentlig befinner seg der under og rundt oss, alt etter jordsmonn og omgivelser. Hvert enkelt soppslag ble behørig presentert før den fikk vandre rundt bordet for nærmere beskuelse, lukte og kjenne. Vi fikk høre om sopper med de mest finurlige navn og egenskaper!

Nydelig soppsuppe av Traktkantarell med tilhørende fersk Foccachia og Ramsløksmør toppet kvelden før vi avsluttet med kaffe og tradisjonelt lotteri.

Tusen takk til Bjørg og Ellen for en fin høstkveld!