Hestehov - håp om vår!
Hestehov - håp om vår!

Godt nytt år i 2021

Riktig godt nytt år og alt er såpass spesielt akkurat nå så vi i Ringsaker Bygdekvinnelag har valgt og ikke lage så mange planer enda. 

Vi ønsker oss innspill og om det kommer noen gode ideer som kan settes i verk på kort tid - så er vi veldig åpne for det. Følg med på Nettsida, Facebook og e-post - her kan det skje noe!

Dette er en vanskelig situasjon for oss alle og vi må bare fortsette og følge opp håndvask og holde god avstand. Vaksinering er begynt, men ingen er helt trygge enda!

Godt nytt år kjære Bygdekvinne!                                                                                                                                                                                     

Året 2020 er historie og det har vært et spesielt år på mange måter. Koronaen som nådde Europa og trygge Norge i mars har siden gjort at ting ikke har blitt slik som vi pleier og ha det. Noen ganger kan det være lurt og måtte tenke annerledes og det har vi sannelig blitt flinke til i år. Ikke er det lov å hilse eller å gi en klem, vi har spritet og vasket og samtidig har vi fra tid til annen ikke hatt «lov» til og være sammen. Ringsaker bygdekvinnelag har også kjent på livet at det ikke er lett og drive et tradisjonelt organisasjonsliv når en helst skal holde avstand og gjerne være ute. Heldigvis har vi fått gjennomført årets viktigste møte som årsmøte er og hele styret tok gjenvalg og det var en koselig kveld med fyr i peisen, god servering og ikke minst en hyggelig prat med noen en ikke har sett på ei stund. Det er greit og ha som utgangspunkt for neste arbeidsår.

Nå står et nytt 2021 klart til bruk – men hva nå? Desember og jul har passert. Vi fikk en forsmak på julens herlige smak og lukter da vi hadde julemøte på Kvarstad. Ellers håper jeg alle har følt på både julehygge og samhold som hører høytiden til. Samtidig har Ringsaker kommune vært veldig «rød» når det gjelder smittesituasjonen og det frister ikke til så mange sprell. Vi fikk takk fra sogneprest Marta Axner Ims for juleblomst som pyntet kirka til jul. Hun håper det blir mulighet å ta opp igjen samarbeidet om besøk av biskopen utpå våren litt. Menyen er klar og vi kan bare trykke på knappen.

Hva skal vi ellers finne på – ja det håper jeg at du vil være med og si noe om. Send en mail, en SMS eller ta en telefon til en av oss i styret. Vi blir liksom ikke bedre enn hva vi gjør dette til sjøl.  Ringsaker bygdekvinnelag skal være en arena for kvinnefellesskap på bygda. Å lage samhold og møteplasser - det trenger vi alle. Vi ønsker alle og utvikle oss og lære nye ting – tenker du at det er et kurs vi skal arrangere.  Har du lyst til å veve så har vi jo vår egen vevstue som akkurat nå er stengt som alt annet, men det blir forhåpentligvis andre tider etter hvert. Kunne du tenke deg et digitalt foredrag hvor et aktuelt tema settes på dagsorden og du kan være med via egen datamaskin?

Slik det er nå blir det nok ikke aktuelt og arrangere fysiske treff før vi kan være mer ute og da nærmer det seg kanskje påske – hvem vet? Det er mange fine steder i Ringsaker som en kan besøke og ved hjelp av kjentmann så kan en kanskje også lære noe mer om stedet. Samtidig er det alltid kjekt og være ute og om en har med egen termos så trenger er ikke ha så lang planleggingstid.

Mange lag har opplegg med surdeigsproduksjon, brodering - som markering, en fotokonkurranse eller - er dette noe for oss?  Som de fleste kjenner til så har vi også hatt «KvinnerUT» aktiviteter. Akkurat nå ser det ut til at det kanskje heller ikke i år blir så lett og gjennomføre på den måten vi har gjort det i 2018 og 2019. Klarer vi å skape andre møteplasser hvor vi kan inkludere også de kvinnene som har kommet nye til bygda vår? Vi har i alle fall prosjektpenger igjen som vi fikk i fjor og som vi ikke fikk anledning til å bruke pga korona restriksjoner. Samtidig hadde vi et svært konstruktivt samarbeid med Geitmyra matkultursenter – her er det bare fantasien som setter grenser for Guro og gjengen der var utrolig kreative.

En liten henstilling til slutt! Tingvang, forsamlingslokalet som vi setter stor pris på og ønsker skal bestå som bygdas storstue. Har du en liten skjerv til overs så hadde det vært flott for framtida. Aksjonen administreres av Ringsaker Bondelag og et bidrag til driften settes inn på nyttårsballkomiteens konto 1822.42.19098. Der er det god plass i år – siden ballet ble avlyst og det har ikke skjedd siden krigen.

Da høres vi – å husk at ditt bidrag er viktig!          Du finner kontaktinformasjon til alle styremeldemmene i fanen som heter "Styret."   

Med vennlig hilsen

Ringsaker Bygdekvinnelag

Inger  Amb, 995 78609

Bli medlem