Julesteming i Ringsaker Bygdekvinnelag!
Anbjørg tenner det første adventslyset.
Marit og Vigdis klare til mat!
Trubaduren fra Nyhushøgda Kjell Erik Jacobsen.
Viktige oppgaver på møtet - åresalg, sang og utdeling av HBK sitt gullkorn. Siste utgave for denne gang!

Julemøte den 2.desember på Tingvang

Peisestua på Tingvang var pyntet til julefest og ønsket oss velkommen til årets siste møte i Ringsaker Bygdekvinnelag. Vi koste oss i god bygdekvinnetradisjon og kunne glede oss over flere nye damer på besøk. 

Så var det duket for julemøte i Ringsaker bygdekvinnelag. Årets siste møte på planene våre. Det brant friskt på peisen og stua var pyntet til jul.

Komiteen bestående av Unni Schjerpen, Anbjørg Windju og Astrid Trandem - fra Solheim, Saugstad og Skarpsno krets hadde laget en koselig ramme rundt arrangementet med jul og lys overalt.

Vi ble ønsket velkommen og Anbjørg tente lys. Vi fortsatte inn til et julepyntet festbord. Den "røde stua" på Tingvang har blitt litt mindre rød og har fått nye flotte møbler. Det ble riktig så fint der. 

Julematen fra Ingers  kjøkkenet stod i stil med julestemningen vi var godt inne i. Det smakte utrolig godt og vi koste oss og praten gikk lett og latteren var titt og ofte og høre. 

 

Etter maten var det tid for påfyll for musikalsk påfyll. Vår egen trubadur Kjell Erik Jacobsen spilte og sang og han hadde mange på reportoaret. Sjølsagt var det mange Prøysen viser, men også Sandbæk og Vandrarne fra Stange.

En tur innom Vamp var i også. Det var er rikholdig utvalg han hadde og mange gode historier ble fortalt innimellom. Hans seanse ble avsluttet med allsang "Julekveldsvisa og deretter kaffe og litt søtt attåt - en mulighet for og gjøre lykken var det også. 

Og så var det klart for årest høydepunkt - opplesning fra Tuntreet. Vår kjære redaktør hadde møtekollisjon - så vi fikk da høre Sanna og Reidun. Årets utgave inneholdt tekster om og ha utvekslinsstudent, gleden ved og spille i korps og ikke minst et fyldig referat fra NBK sitt Inspirasjonsseminar i Trondheim - 8.-10.nov. 19. Alltid hyggelig og høre fra Tuntreet. Denne bokskatten med tekster som har vært samlet inn årlig i 80 år - den er verdt og ta vare på!

Inger avsluttet møtet med noen ord om neste år - bl.a. neste møte på Fru G den 27.januar. Der skal neste års planer presenteres! Sanna orienterte om tur til "Grüne Woche" i Tyskland den 16.-19-jan. og det er fortsatt ledig plasser.   Et hyggelig møte var snart ved veis ende. Vi avsluttet med "Deilig er jorden" og ønsket hverandre en trivelig adventstid og ei god jul når den kommer.  

 

Bli medlem