Kvinnenettverk på åkern - uten damer i år!
En liten hilsen som erstatning for årets KvinnerUT
Neste år - i 2021- da er vi igang igjen!
Og slik var det i 2019 med storfint besøk av statsråd Olaug Bollestad

KvinnerUT 2020 - annerledesåret!

KvinnerUT som vi har hatt på Bæta'n i 2 år nå med grønnsakdyrking, sosialt samvær og masse gode opplevelser sammen er dessverre utsatt.

Koronapandemien innhentet oss også og sjøl om det er gitt lempinger på regelverket i forhold til samlinger av ulike slag - så lot det seg ikke gjennomføre i den tradisjonelle formen.

Alle deltagende damer har derfor fått en par frøposer som de kan så hjemme og så kommer vi tilbake med noen aktiviteter for høsten.

2020 – og annerledes året for KvinnerUT

 

Ringsaker bygdekvinnelag har vært primus motor for prosjektet KvinnerUT i samarbeid med Røde Kors, Frivilligsentralen og Buketten i 2 svært aktive år. Dette er en del av en viktig inkluderingsdugnad hvor en lager møteplasser og nettverk som styrker minoritetskvinners deltakelse i lokalsamfunnet. Vi har i 2 år hatt dyrking av grønnsaker, blomster og poteter på Bæta’n i Stensengdalen som vår sosiale arena for og samles og bli kjent.

Planene var lagt også for denne sesongen, men så kom Corana pandemien inn over landet og med den så ble det mange forandringer for oss alle. Helsemyndighetene har gitt klare og strenge anbefalinger for hvordan vi skal forholde oss og det har også vi vært nødt til og ta hensyn til. Vi har dessverre måttet avlyse arbeidet vårt med dyrking av grønnsaker på Bæta’n. Det var ikke med lett hjerte vi gjorde det, men siden det sosiale med nærkontakt i form av en prat over kaffekoppen og gjerne inkludert en klem så var det ikke mulig og få det til slik vi ønsket. Da var det bare en mulig avgjørelse. Siden Bæta’n tilhører en bonde som holder jorda si i god hevd – så var det naturlig at han tok den tilbake i år – så håper vi på ny frisk neste år.

For og fortsatt holde kontakt og se hverandre  planlegger vi 4 ulike treff til høsten. Vi er fortsatt i planleggingsfasen, men første møte blir en gå tur i det fri med innlagt kaffe og skravlepause. De neste treffene vil være temamøter og det skulle ikke forundres om safting og sylting av lokalt dyrkede bær og frukt blir et tema. Nærmere informasjon vil komme og her er det åpent for alle som ønsker og ta del i fellesskapet vårt.

Bli medlem