Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Utganspunktet - skrint!
Flott skilt som forteller hvem vi er!
Valgets kval!
Stor aktivitet!
God stemning ved bordet!
Steffi studerer frø og Bjørg gir gode råd!

"KvinnerUT" i Ringsaker bygdekvinnelag Sådag 14.mai


 


Plutselig var snøen som har ligget som et tykt, hvitt teppe over alle jorder i Ringsaker borte.Da det endelig var bart var det bare og vente på såtida


Den 14.mai ble første sådag og kunne ikke vært bedre –24 grader og nydelig sol.  35 damer i alle aldre og fra 8 ulike nasjonaliteter kom med pågangsmot og engasjement. Her var damen fra Norge sjølsagt, men også fra Syria, Eritrea, Filipinene, Tyskland, Sverige, Nederland og også Finland var representert denne ettermiddagen. En rakk ikke si annet en velkommen før damene var i gang med og bearbeide de ferdig oppdelte stykkene. Det ble 20 forskjellige eiere til stykkene den første kvelden. Vi er strålende fornøyd. Jorda var ikke akkurat «pose-jord» så det trengtes både hakking, lufting med spade og også stenplukking for å få det så-klart. Det heter jo heller ikke Stensengdalen her for ingenting – men så skal det sies at stein er fint for og holde på varmen.

Det ble sådd masse forskjellig slags frø – som reddiker, salat, bønner, og forskjellig slags løk.  Vi hadde også noen ferdige planter som ruccola, mynte, dill, mange forskjellige blomsterfrø og også forsådde sukkererter og til og med mais. De ivrigste hadde nesten ikke tid til pause og brukte tida godt på sitt lille tilmålte stykke.

Vi innviet også de flotte sittegruppene som Jørgen Hauger har laget og fikk samtidig satt opp et flott skilt som viser forbipasserende hva som skjer på «Bætan» Og når det skal sies så var det ikke rent få biler som passerte gjennom Stensengdalen ei lita kveldsstund.

Mens vi prøvesatt de nye gruppene som er vårt nye samlingspunkt i kvinnefellesskapet, gikk praten livlig. Inga Karin Dolven stilte med ei stor kringle og alle koste seg med servering og en koselig prat med en ny bekjent. 

Da vanning av de nysådde bedene var unnagjort og sola begynte og dale i horisonten var det tid for hjemreise. Mange hadde benyttet seg av tilbudet om og møte i Moelv eller Dala og få sitte på utover – samkjøring er fint. Nå må vi bare vente og se hva som skjer og håpe på litt regn fra over så det blir litt fart i sakene.  

Det blir et fellesmøte den 28.mai med besiktigelse og servering av suppe. Deretter blir det felles samlinger hver onsdag kl. 18 så en kan være sosial med andre i tillegg til og luke, prikle og vanne på sitt eget område. Denne ukentlige samlingsstunda håper vi bygger et solid kvinnenettverk gjennom sesongen .

Og har du lyst til og delta – enten med egen grønnsak hage eller bare for og være sammen med kvinner som ønsket et større nettverk – da er du hjertelig velkommen! Det er fortsatt hjerterom og god plass på «Bætan» i Stensengdalen.