Snart innrykk på åkeren.
Snart innrykk på åkeren.
Stor aktivitetet - alle kvinner i arbeid!
Stor aktivitetet - alle kvinner i arbeid!
Små og store damer - koser seg på benken!
Små og store damer - koser seg på benken!
Hva skal en velge tro?
Hva skal en velge tro?

Ny sesong på Bæta'n - vi er i gang 15.mai

 

Da er første dag på Bætan over. Utrolig fint å være sammen her igjen! Masse frø og planter er nå trygt i jorda og venter på å vokse seg friske og frodige. En fantastisk flott dag med strålende sol, 33 ivrige og glade parselleiere, og et 20 talls like ivrige hjelpere og andre interresserte. Dette er inspirerende, og vi venter allerede på neste onsdag.

Her er du velkommen hver onsdag kl. 18.- 20 hvor vi koser oss med planting, luking, rensking og så har vi det koselig rundt bordet med kaffe og en god prat!  Bare stikk innom!  

 

Vår satsing på prosjektet "KvinnerUT" i 2019 er under god planlegging. Det blir spennende å bidra i tilrettelegging og samarbeid med kvinner som ønsker å få et større nettverk. Vi har "fått" et jordstykke av Helena og Hans Frogner som skal benyttes til dyrking av forskjellige grønnsaker, urter og poteter. Gjennom denne aktiviteten håper vi å få til inkludering av flere kvinner i et fellesskap. «Kvinner UT» er et prosjekt NBK har fått midler til og målet er økt satsning på inkludering og integrering av innvandrerkvinner og derfor skal vi samarbeide med Ringsaker Røde Kors, Frivilligsentralen og Buketten. Vi ser imidlertid at det er mange flere kvinner i området vårt som trenger en møteplass. Vi ønsker derfor å invitere alle kvinner som ønsker å være med på «Kvinner UT». Her skal vi møtes på tvers av alder, erfaring, yrkesbakgrunn, stilling og stand og skape en grønnsakhage i fellesskap.

Hageprosjektet fortsetter i Stensengdalen på et lite stykke vi har valgt og kalle «Bæta’n». Her er det ca 2 mål jord som vi har fått låne av Frogner på Kvarstad. Her kan vi ha mulighet til og dyrke forskjellige grønnsaker, urter og sommerblomster. Samtidig vil vi sette poteter, så solsikkerfrø og vi har også i år fått lovnad på tomater og agurk planter. Langs med hele jordet som er formet som en J – snudd på hodet, går en bekk som vi håper gir stabilt vann gjennom sommeren også i år. Kanskje litt hjelp fra værgudene også hadde vært og foretrekke – vanning i fjor var mye jobb.

Det vil være fri tilgang til arealet hele tida, men på onsdag skal det være fast aktivitet fra kl. 18 til 20 med mulighet for en kaffeprat samtidig. Rett ovenfor «Bæta’n» ligger en nyanlagt parkeringsplass – den er vi veldig glad for. Naboen stiller med lager for redskaper m.m. og har bidratt med strøm om det trengs..

Vi ønsker å gi et tilbud til ALLE kvinner som har lyst til og være med i et nettverk. Om du ikke er kjent med og kan mye om grønnsakhage fra før er dette et sted og begynne. Kanskje kan noen av de andre noe som du ikke kan. Med kaffe på termos kan det også bli en koselig prat. Noen av medlemmene i styringsgruppa har god kunnskap om nettopp grønnsakproduksjon og vil være til støtte. I fellesskap kan vi hjelpe hverandre og bli flinkere sammen.

 

Når vi setter i gang i år så har vi også med mestring og kompetanse. Det er for å styrke minoritetskvinners komptanse og gjennom dette bidra til inkludering, økt deltagelse i samfunnet og bedre muligheter til sysselsetting. Prosjektet er denne gang sponset av Sparebankstiftelsen både på sentralt og lokalt plan. Kommunen har også bidratt sammen med Røde Kors.

Vi vil derfor lage et opplegg med en arbeidsperm som skal følges opp gjennom året med tekst, bilder og litt faglig informasjon. Det hele vil ende ut i et kursbevis tilslutt.

Bli medlem