Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Ada K. Hageness og Else Gulbrandsen
Aron og Marlody velger frø!
Skjønn forening av damer!
Kari og Askar
Slik ser det ut på "Bætan" den 9.april

Planleggingskveld vedr. kjøkkenhageprosjektet vårt 9.april!


Kjøkkenhageprosjektet tar form


 


På Frivilligsentralen i Moelv var det stor stemning da 35 damer møttes for og planlegge hva vi skal ha i kjøkkenhagen vår. «KvinnerUT» prosjektet jobber godt og nå er det mest bare snøen som stopper oss fra å starte våronna på «Bætan» vår i Stensengdalen.


For å bli litt bedre kjent aller først tok vi en runde rundt bordene hvor alle presenterte seg og fortalte hvor de bodde nå og ikke minst hvor de kom fra. Her var damen fra Norge sjølsagt, men også fra Syria, Iran, Eritrea, Filipinene, Tyskland, Sverige og ikke minst Karin Tondje opprinnelig fra Nederland. Hun er nærmeste nabo til åker’n vår og tilbød både parkeringsplass og sandkasse til ungene. En flott bukett kvinner med forskjellig bakgrunn, men med ønske om å ha en liten hageflekk sammen og styrke fellesskapet som etableres underveis.

For å bli inspirert var det Ada Koller Hagness, vår egen gartner som viste bilder og fortalte både litt om hvordan vi kunne dyrke og ikke minst hva som er passende. Når det meste skal sås direkte på jorda er det kjekt og vite hva som egner seg. Alt fra urter, via grønnsaker og salat til blomster fikk vi se bilder av. Våre venninner fra Syria som ikke snakker så godt norsk hjalp hverandre med oversetting og jeg tror jeg kan si at de visste mer om grønnsakene enn mange av oss norske.

I hvert fall var det stort engasjement når de skulle skrive seg på liste og ønske seg ulike frø og planter. Når lista var ferdig var det 20 navn der og mange studerte frøposene ivrig og hadde en klar formening om hva de skulle så. Det var mange som ville ha bladpersille og urter av forskjellig slag. Dessuten var det grønnkål, vårløk, ruccola, sukkererter og kålrot for å nevne noe. Mange ønsket også å ha ringblomster og kornblomst og siden vi ønsker oss insekter i form av humler og bier må vi også ha litt honningurt.

Om alt går som vi ønsker satser vi på første så-kveld den 14.mai. Alle vil da få sitt eget lille stykke  og vi i prosjektgruppa sørger for at det da skal være klart med merkede parseller. Såfrø, evt. noen planter og hageutstyr skal vi skaffe. Vi ønsker oss også en krakk med bord som kan brukes når vi hver onsdag skal møtes for i felleskap og se over, luke og vanne og samtidig ha ei kaffepause og en liten prat.

Vi sang litt også innimellom kaffe og praten. Hva var vel mer naturlig enn og ønske våren velkommen med «Kom mai du skjønne milde».