Steffi, Olaug og Annalyn
Nabila, Statsråden og Sakina foran forsamlingen
Vår egen gartner Ada og vår kjære leder i NBK Ellen Krageberg
Kari og Geir Roger -koser seg ved på bordenden!
Servering både av salat med iransk krydderurt og syriske småkaker!
Sosan har fått sin egen perm om mestring og kompetanse - her sammen med Sakina
Nabila forteller om sin parsell!

Statsråd Bollestad på besøk på Bæta'n

Storfint besøk på Bæta'n. Vi var rundt 30 stk som koste oss i sola og nøt finværet før uværet skal sette inn. 

Besøket vårt krydret dagen så vi kan tåle masse regn etter det. En jordnær og jovial minister - som er vår bygdeminister også.!

Så var dagen kommet. Når vi var heldige og fikk treffe landbruksminister Olaug Bollestad i mars og fortelle om prosjektet «KvinnerUT» var det sjølsagt for Annalyn og  Sakina og ønske henne velkommen til oss på Bæta’n.

Bollestad tok oss på ordet og den 6.juni var det tid for en hyggelig gjenvisitt. Når det meldes om statsråder i anmarsj så meldes det sjølsagt fra om det til vertskommunen og før statsråden ankom hadde vi også fått besøk av varaordfører Geir Roger Borgedal, Lars Svendstad, Frp og Inger Marie Ringsbu, Krf.

Vi har kommet godt i gang med parsellene og hele 33 damer er med. Vi har damer fra 11 ulike nasjoner Kurdistan, Syria, Iran, Kongo, Rowanda, Filipinene, Eritrea, Somalia, Nederland, Tyskland og sjølsagt Norge. Her har det blitt sådd masse frø og plantet ferdige planter. En venter alltid i spenning på hva som kommer opp og hvordan det spirer og gror. Foruten egne parseller har vi også anlagt blomstereng – det er bra for bier og humler. Dessuten har vi vært heldige og få tomater til fellesareal. Poteter må vi vente med til det blir tørrere vær.

Så var det altså storfint besøk og viktigst av alt var at så mange som mulig av parselleierne var på plass. Skyss ble organisert og damene strømmet på. Vi var også heldige og få leder av Norges Bygdekvinnelag, NBK på besøk – sammen med prosjektleder for «KvinnerUT» Sosan Mollestad og Helle Berger som er kommunikasjonsansvarlig i NBK.

Statsråd Olaug kom med følge og sola skinte fra skyfri himmel og det var godt over 20 gr. Inger Amb, leder i Ringsaker Bygdekvinnelag, RBK ønsket velkommen og ga også gjestene ett innblikk i at årets «KvinnerUT – også inkluderer mestring og kompetanse.  Vi har jobbet med permen som de skal bruke til tekst, tegning og bilder for og fortelle hva de har plantet, hvordan det går og hvilke erfaringer de gjør seg underveis. Og spørre om hjelp er de anbefalt og vi svarer så godt vi kan!

Det Bollestad så gjorde var flott. Hun gikk rundt til alle damene som stod ved parsellene sine. Noen er ikke så sterke i norsk enda, men alle snakket litt – både om seg sjøl og hvor lenge de hadde vært i Norge. Samtidig viste de stolt fram parsellene sine.

Etter befaring var det tid for servering, masse prat og mange smil. Olaug takket for at hun fikk oppleve fellesskapet vårt og snakket varmt om den koblingen vi skaper på tvers av damefellesskapet. Hun roste grunneier Hans Frogner for å ha et stort hjerte som lå uttapå – det må han ha som låner bort jord til et så viktig formål. Vi er veldig enig. Tusen takk for det – uten jord ingen parseller.

En flott dag på Bæta’n er over – og vi sitter tilbake med gode minner etter en minister som favner vidt i sitt engasjement. Ikke for ingenting av vi også kaller henne bygdeminister!

Bli medlem