Hopp til hovedinnhold

Rygge Bygdekvinnelag

Vevstua

15 september var det vevtreff på Hadeland i Rygge.
Det var arrangement for hele fylket + åpent for publikum på søndag.
Vevstua i er 40 år i år.

Vevtreffet i sept. ble vellykket takket være flott innsats fra alle ledd i laget. Styret,  festkomite, vevkomite, veversker og andre fra laget var med. Deilig gryterett med tilbehør ble laget på Balke Gård i samarbeid med Anne Marie Andersen. Dekking av bord, nydelige blomsteroppsatser, servering og opprydding. Dugnad med ekstra innsats for å gjøre vevstua ryddig og rein, veving av gevinster, vevutstilling både i kirken og på vevstua på søndag 16. september. Ja, alle hadde masse å gjøre og vi kom i mål på en god måte. Takk for godt samarbeid til alle. Det var 70 påmeldte fra 13 forskjellige lag. 59 møtte opp og et lag betalte for 2 ekstra som ikke var tilstede, derfor 61 som betalte.

Ordfører Inger Lise Skartlien åpnet vevtreffet, og vi fikk den siste vasen med Rygge sitt kommunevåpen på.

Hadelands Historikk - Vevstua 1978-2018 40 årsjubileum.

Anne Hilde Bagron: Foredrag med Powerpoint om Nunofilting.

Joruns Garn: Stand med garn fra sin butikk på Krapfoss.

Underholdning av Rygge Kirkes Barne- og Ungdomskor - Dir. Inger J. Orefellen

2 serveringer underveis og loddsalg med 4 vevnader og 10 Blomsteroppsatser som gevinster.

En representant fra ØBK var tilstede og takket for vellykket vevtreff. Vi fikk en pakke med konfekt som vi skal kose oss med på Årsmøtet. Hun visste ikke hvem som skal arrangere Vevtreffet neste år.

Søndag 16. sept. var vevstua åpen med utstilling av vevnadene som ble flyttet fra kirken etter Vevtreffet. Godt besøk både fra nærmiljøet og fra andre lag som ikke kunne komme på Vevtreffet. Loddsalg og kaffeservering