Hopp til hovedinnhold

Sandsvær Bygdekvinnelag

Vertskapet fikk en liten gave som takk for hyggelig kveld

Vertskapet på Nordre Lie

Bordpynt

Fra produksjonsanlegget

Besøk hos bygdemalteriet på Nordre Lie


Medlemsmøte i september ble holdt i lokalene til Malteriet AS på Nordre Lie i Sandsvær, ca 2 mil sør for Kongsberg

Onsdag 30. september var 14 medlemmer fra Sandsvær Bygdekvinnelag på besøk i Malteriet AS hos Kjersti Gravningen og Halfdan Lie Svalheim på Nordre Lie i Sandsvær. Halfdan ønsket velkommen og vi fikk en interessant orientering om dyrking av gamle kornsorter, etableringen og oppbyggingen  av gårdsmalteriet og prosessen fra korn til malt. Låven på gården med tidligere fjøs, fjøstrev og gjødselkjeller er bygget om til lyse og trivelige produksjonslokaler. I det gamle høylaet er det installert store kornsiloer for oppbevaring av kornet. Og den tidligere grassiloen er forvandlet til laboratorium og et koselig kontor. Man blir imponert over hva Kjersti og Halfdan med familie har fått til på kort tid, både når det prosesskunnskaper og produksjonslokaler.

Etter omvisning fra kjeller til loft ble vi servert kaffe og spennende bakervarer med malt. Det var to forskjellige småkaker/kjeks, knekkebrød og grovbrød.

Som takk for en lærerik og hyggelig kveld fikk vertskapet et handlenett fra Kirkens bymisjon med påskriften «Ingen er bare det du ser», noe som også beskriver låvebygningen på Nordre Lie.

https://www.malteriet.com/