Hopp til hovedinnhold

Sandsvær Bygdekvinnelag

Hos Pias Potter

Kunstsmed Steven Carpenter

Ved Gravenfoss

Ved Gravenfoss

Labromuseet

Labromuseet

Bygdevandring på Labro 7. juni 2023

Det ble en flott sommerkveld på Labro hvor vi besøkte kunsthåndverkerne nederst i bakken, så på den gamle tømmerrenna over Lågen, og gikk tur i området via Gravenfoss og Vegmuseet.

Kunstsmed Steven Carpenter har hatt verksted og utstillingslokale på Labro de siste 6 årene. Vegg i vegg har Pias Potter holdt til siden januar 2023 med verksted og utsalg, og i tillegg har gullsmedene Rita Dammen og Gunbjørg Listog verksted og utsalg i samme bygning.  Det har blitt et skikkelig håndverksmiljø på Labro som er vel verdt et besøk.
Denne kvelden  fikk hele 40 deltakere høre keramiker Pia Løvås fortelle om prosessen fra leire til ferdig produkt, og kunstsmed Steven Carpenter som fortalte om sin bakgrunn før han fikk interessen for smiing, om utdannelsen og yrket. Han fyrte opp essa og smidde et flott hjerte. Hos begge fikk vi se de ferdige produktene og flere lot seg friste til en handel. 
Så gikk turen til den gamle tømmerrenna over Lågen. Tømmerrenna som var ca 2 km lang ble åpnet i 1912 og var siste gang i bruk i 1979. Restaureringsarbeidet har så vidt startet. Videre gikk turen til Gravenfoss og via Vegmuseet tilbake til parken på Labromuseet hvor man koste seg i kveldsola med medbrakt kaffe og mat. Takk til Pia og Steven som åpnet dørene sine for oss etter ordinær åpningstid og ga oss kulturelt påfyll.