Hopp til hovedinnhold

Sandsvær Bygdekvinnelag

Guatemala

Håndbrodert materiale til bluse

Guatemala

Håndbrodert materiale til bluse

Guatemala

Pute av gjenbruksmateriale

Guatemala

Håndbrodert bluse og vevd bånd

Guatemala

Bønnesuppe med stekt plantini banan

Guatemala

Lydhør forsamling

Guatemala

Ellisiv Vines Kleven tok oss med på sin reise i Guatemala

Guatemalakveld

Guatemalakveld på Efteløt Menighetshus.
Ellisiv Vines Kleven deltok på Norges Bygdekvinnelag og Utviklingsfondet tur til Guatemala i februar 2023

Onsdag 19. april fikk 22 frammøtte være med på en reise i ord og bilder i regi av Ellisiv Vines Kleven. Hun formidlet sine opplevelser fra reisen i et fattig men fargerikt og vakkert høyland opp mot 3000 m.o.h. Sitt møte med familier, mest kvinner og barn, i deres hjem med en levestandard som vi i vårt hjørne knapt kan forstå. Om besøk hos Utviklingsfondets prosjekter i Guatemala som støttes av Norges Bygdekvinnelag. Disse prosjektene har som hovedmål å hjelpe kvinner med mikrolån for å kunne skaffe seg sin egen inntekt gjennom enkelt jordbruk, sylting, håndarbeid som veving og søm, samt naturforvaltning og egen frøbank for å ta vare på utrydningstruet skog. I de besøkte områdene er det stor vannmangel som vanskeliggjør jordbruket. Vanntanker for oppsamling av regnvann er også bidrag. 
Ellisiv viste fram noen av de vakre håndarbeidene hun hadde kjøpt, og kveldens utlodning hadde mange fine gevinster fra Maya-kvinnene i Guatemala. Kveldens overskudd på kr.2.100,- sendes til Guatemalaprosjektene via Norges Bygdekvinnelag.

Vi fikk smake loff med kaffesyltetøy fra Guatemala og servert deilig bønnesuppe med stekt plantini banan og maislefse.
Tusen takk til Ellisiv for en fantastisk formidling i ord og bilder.

Sitat fra Norges Bygdekvinnelag sin nettside:
Norges Bygdekvinnelag gir økonomisk støtte til Utviklingsfondets arbeid. Da er vi avhengig av hjelp fra lokallagene. Målet er å samle inn minst  150 000 kroner årlig. Vi håper lokallagene kan være med å gi støtte til prosjektet. Gjerne gjennom inntekter fra utlodning, kakesalg eller andre aktiviteter i laget. Guatemala-prosjektets kontonummer er: 9365 18 67841.