Hopp til hovedinnhold

Sandsvær Bygdekvinnelag

Sommertur til Hurum 2023

Holmsbu kirke

Sommertur til Hurum 2023

Holmsbu kirke

Sommertur til Hurum 2023

Kaffe og niste på hytta til Bjørg

Sommertur til Hurum 2023

Tronstad gård

Sommertur til Hurum 2023

I museet på Tronstad gård

Sommertur til Hurum 2023

Knut Ekern ønsker velkommen til Filtvet fyr

Sommertur til Hurum 2023

Bakereskap på Tronstad gård

Sommertur til Hurum 2023

Fyrlykta på Filtet fyr

Sommertur til Hurum

Onsdag 30. august 2023 deltok 15 medlemmer i Sandsvær Bygdekvinnelag på tur til Hurum.

13 stk. reiste fra Menighetshuset i Efteløt og Bjørg Wetterstad og Kari Myhr var mottakelseskomite ved Holmsbu kirke som ble ferdigstilt i 1887.  En levende interessert guide, Frank Tangen, fortalte varmt om den fargeglade kirken. Kunstneren Henrik Sørensen var initiativtaker til utsmykkingen, og sammen med kunstnermiljøet i Holmsbu er kirken dekorert i fargene blått, grønt og rødt som beskriver tro, håp og kjærlighet. Ingen «tunge» bibelske malerier der.

Så bar det videre til Bjørg sin hytte for å nyte kaffe og medbrakte nistepakker verandaen i flott vær og nydelig utsikt.

Videre venta 7 engasjerte pensjonister på oss på Tronstad gård i Hurum. Et museum uten sidestykke. Mer enn 3000 gjenstander sortert i forskjellige grupperom i låven, fra husgeråd til skogsdrift og jordbruk.  Der kunne vi trengt en hel dag. En hyggelig opplevelse med kunnskapsutveksling begge veier mellom omviserkarer og engasjerte bygdekvinner.

Siste stopp var Filtvet fyr hvor Knut-Arne Ekern venta på oss med sin historie om fyret. Filtvet Fyrs Venner drifter fyret, og skal nå feire 25 års jubileum for overtakelsen fra Hurum kommune. Foreningen reddet fyret fra å bli solgt og antagelig bli stengt for allmennheten. De som kom seg opp den siste «hønsetrappa» fikk innblikk i lyktas funksjoner og kunne nyte den flotte utsikten over skjærgården.  Da smakte dem godt med pizza og kaffe på fyret etterpå.

En flott og begivenhetsrik utflukt i fint vær. Stor takk til arrangørene Bjørg og Kari.