Hopp til hovedinnhold

Sandsvær Bygdekvinnelag

Slottsfjellmuseet

Mat i sola

Bunader fra Vestfold

Middelalderavdelingen

Høgsetetavler

Fra vikingeavdelingen

Klåstadskipet

Osebergstien

Osebergstien

Osebergstien

På Oseberghaugen

På Oseberghaugen

Vestfoldtepper

Ringshaug

Hygge

Kari

Pizza på menyen

Sommertur til Tønsberg

Onsdag 31. august 2022, på Sandsvær Bygdekvinnelag sin 91 års dag, deltok 17 medlemmer på årets sommertur til Tønsberg.

Kari Myhr hadde organisert programmet for dagen, og med strålende sommervær ble dette en minnerik dag. Første stopp var Slottsfjellmuseet hvor vi ble vist rundt av Håkon Graffer Livland i bunadsavdelingen med utstilling av bunadbruk i Vestfold før og nå, i middelalder- og vikingehallen hvor Klåstadskipet er utstilt. Han fortalte med innlevelse og vi skulle gjerne hørt mer hvis bare tiden hadde strukket til. Forside - Slottsfjellsmuseet (vestfoldmuseene.no)

Fra Slottsfjellmuseet gikk turen videre til Oseberghaugen som ligger i Slagendalen et par kilometer øst for Tønsberg by. Oseberghaugen er et av verdens rikeste gravfunn fra vikingetiden. Her ble to kvinner gravlagt i skipsgrav sammen med treskjærerarbeid og store mengder dyr sommeren 834. Vestfold og Telemark fylkeskommune - Oseberghaugen (vtfk.no). Vi parkerte bilene og spaserte opp på gravhaugen og benyttet anledningen til å lese på informasjonstavlene og nyte utsikten.

Etter en flott formiddag med kulturelt påfyll var tredje og siste stopp på turen hjemme hos turleder Kari Myhr på Ringshaug. Her ble det servert pizza og mineralvann til sultne kropper. Sommeren var absolutt ikke over og noen av damene benyttet anledningen til et deilig sjøbad på Ringshaug strand. Etter badetur smakte det med nydelige kaker og kaffe før turen gikk hjem til Sandsvær.

Stor takk til Kari for en fantastisk dag.