Hopp til hovedinnhold

Skatval Bygdekvinnelag

Badedamene etter gjennomført vinterbad - samhold og glede - naturopplevelse. Foto Eva Dybwad Alstad

Apr
06
Sat

Isbading på Sutterø friluftsområde i samarbeid med "Badedamene"

Sutterø friluftsområde, parkering ved Sara.
Eva Dybwad Alstad tel 48042877

Isbading er i skuddet - godt for kropp og sjel - en blir glad og kjenner på mestring. Å bade sammen føles trygt og gir følelse av felleskap.
For å lære mer om bading i kaldt vann har vi invitert oss med de sagnomsuste "Badedamene" fra Skatval til et felles vinterbad lørdag 6. april - tilbudet gjelder eksklusivt våre medlemmer i Skatval bygdekvinnelag.

Hva skjer - Møt opp ved Sara renseanlegg på Sutterø lørdag 6. april kl 11. Kjør forbi gjenbrukstorget og parker i enden av veien. Der blir vi møtt av "Badedamene" som viser oss vei ned til vatnet. Det blir litt orientering om vinterbading - hva som er viktig å passe på - før vi hopper i sjøen. 

Hvis været tillater det tar vi en kafferast etter badet - ta med kopp og gjerne litt kaffe som kan deles med flere. Bygdekvinnelaget tar med noe å bite i. 

Utstyr - nyttig å ta med 

Det er viktig å ha med godt med ullklær som du kan trekke på deg etter badet - varme sokker og votter, og gode sko som gir plass til kalde bein. Romslige klær som er lett å kle på seg er bra. 

Du kan bade i badedrakt, men mange av badedamene bruker ulltruse og ullBH, eller en ull singlet når de går i sjøen. Ta også på deg ullvotter og lue under badet, samt ullsokker, eventuelt neoprensokker hvis du har - gjør det lettere og mer behagelig å bade i kaldt vann.  

Lurt å ha med et sitteunderlag som du kan stå på under omskifting etter badet. Også veldig praktisk å pakke i en stor og åpen bag - gjør det lett å finne fram varme klær etter badet. Ta også gjerne med litt varmt vann på ei flaske. Godt å holde rundt og varme seg på. 

Vi håper dere blir med - kommer til å bli artig - sosialt og spennende for dere som ikke har prøvd å vinterbade før.

Lurer du på noe, ta kontakt med Eva Dybwad Alstad tel 48042877.