Hopp til hovedinnhold

Slagen Bygdekvinnelag

Høst og Årsmøtetid

Høst og Årsmøtetid

Marit spiller opp til allsang

Marit spiller opp til allsang

Kathrine leser opp lotteri gevinstene

Kathrine leser opp lotteri gevinstene

Smitteverns anbefalninger blir fulgt

Smitteverns anbefalninger blir fulgt

Årsmøte Slagen Bygdekvinnelag 27. oktober 2020


Årsmøte på Fram lokaler på Volden, med 21 fremmøtte medlemmer. Noe som var bra, med tanke på tiden vi er inne i, med covid19 smitte og øs-pøs regnvær ute.
 

Leder Wenche Torsøe hadde noen saker som ble tatt opp før Årsmøte og valget startet. Men aller først leste Tove Kristin Evensen opp dagens tekst; "Jeg er så glad i kommunen min", en artig tekst. Det ble tatt opp hvordan vi skal få inn litt penger på loddsalg og eventuelt om vi kan få til, få lov, å ha noen form for julemarked. Mange forslag kom frem, men aller først vil Wenche kontakte kommunen/ Kommunelegen om hva som er lov. 
Eva Pedersen åpnet valget og Wenche Torsøe ble møteleder. Berit Hjortenberg leste Årsberetningen; Med høsten 2019 med 2 møter på Brekke, julemarked på Basberg med godt salg av spiselige saker og loddsalget gikk strålende. Julebordet på Karlsvik Gård i desember er alltid hyggelig.
Vårhalvåret 2020 begynner vanlig med møte i januar om Framtidsfullmakter  og februar om Stella, fra Røde Kors, på Brekke. Årsmøte med VBK var det vi i Slagen Bygdekvinnelag som arrangerte. Med omvisning i Slagen Kirke og resten av møte på Fram, der det ble potetsuppe med bacon og foccacia til lunsj. 
Mars og april møtene ble avlyst på grunn av covid19. 
Mai ble det en tur i essoskogen med omvisning og historien om Feriekolonien som var der en gang før Esso kjøpte skogen. Etter skogturen var det grilling ved sjøen i Åsgårdstrand.
August besøkte vi Arnt Harald Stange på Røren for hage og drivhus-omvisning. Flotte store og gamle Fucshia, drivhuset fult av chilliplanter i flere varianter, pluss mye mer å se. Under det store valnøtt treet ble kaffe og kake servert. 
September er høsten inntatt oss så vidt, men fortsatt er fugler og blomster i flor. Det er Høsttakkefest i Slagen kirke, da er vi med å pynte den. Vanligvis serveres det kaffe og kake etter Gudstjenesten, men i år ble ikke det noe. Heller ikke konfirmantpresentasjon, men en barnedåp ble det. 
Septembermøte på Fram om Biens verden. 
VALG; Wenche Torsøe ble gjenvalgt som leder i Styret, samt alle de andre som var på valg i Styret ble gjenvalgt. Andre kommiteer ble også fylt opp med gjenvalg og en ny i Valgkomiteen, der Eva Pedersen går ut.
Kjøkkengjengen serverte, i henhold til smittevernsreglene, oss potetsuppe med bacon og foccacia, tusen takk.
Litt allsang med Marit Samland på gitar og Kathrine Samland informerer og deler ut julelotteri hefter, som vi tar med oss. Kathrine gjør en suveren innsats for å skaffe gevinster og for å få solgt mest mulig lodd til inntekt for laget.