Hopp til hovedinnhold

Slagen Bygdekvinnelag

Utdeling av "suppeposer"

Utdeling av "suppeposer"

Overrasker med gratis grønnsaker

Overrasker med gratis grønnsaker

Oppfordrer de handlende til å spise mer av norske grønnsaker

Oppfordrer de handlende til å spise mer av norske grønnsaker

Det ble etterhvert kø av folk som ville smake på grønnsaksuppe

Det ble etterhvert kø av folk som ville smake på grønnsaksuppe

Ja til norske grønnsaker


På FN matvaredag er vi med å aksjonere for norske grønnsaker. Et samarbeid mellom Norges Bygdekvinnelag og Gartnerhallen. 8000 poser med grønnsaker til en grønnsaksuppe, vedlagt oppskrift og tips. Ble delt ut rundt omkring på nærbutikken her i landet i dag.

Slagendamene sto utenfor Kiwi Gauterød. Vi hadde 60 poser å dele ut, de forsvant på en time! Vi serverte også varm suppe, etter oppskriften på folderen som lå i posene. Mmm, det var godt, var det mange som sa. Det er Harald Osa, kjendiskokk. Den kan selvfølgelig varieres som man ønsker, bruk de grønnsakene du får tak i eller du selv har. Her kommer oppskriften;
Til 4 porsoner;
2 rødbeter
2 mellomstore løk
2 gulrøtter
2 mellomstore poteter
1 persillerot
2 blader grønnkål
En klype tørka timian
1 laubærblad
salt/ pepper etter ønske

Slik gjør du;
Vask og skrell grønnsakene. Skjær løk, rødbet, persillerot, gulrøtter og poteter i terninger. Fjern det grove av stilken på grønnkålen og skjær i tynne strimler. 
Ha grønnsakene, unntatt grønnkål, over i kjele og tilsett vann så det dekker grønnsakene. Ha i timian, laubærblad og smak til med salt når det koker. La det koke ca. 15-20 min. til det er mørt. tilsett grønnkæl rett før servering.
Tips,
Server gjerne med godt flatbrød og en skje rømme i tallerknen. Du kan også ha i sprøstekte bacon skiver, pølsebiter rett før servering.
Rødbeter gir denne suppa en flott farge.