Hopp til hovedinnhold

Spydeberg Bygdekvinnelag

Flotte fuglekasser produsert på ASVO

Flotte fuglekasser produsert på ASVO

Fine fuglebilder

Fine fuglebilder

Fine lafta hus

Fine lafta hus

Omvisning i lokalene

Omvisning i lokalene

Vedproduksjon i sekker og kasser

Vedproduksjon i sekker og kasser

Mye fint i bruktbutikken

Mye fint i bruktbutikke

Flotte dekkede bord

Flotte dekkede bord

Design Hobøl ASVO

Design Hobøl ASVO

Kaffepause

Kaffepause

Kaffe og kringle til alle

Kaffe og Kringle til alle

Tusen takk til Hobøl ASVO for flott omvisning

Tusen takk til Hobøl ASVO for flott omvisning

Vi besøkte Hobøl ASVO


REFERAT FRA MØTE PÅ HOBØL ASVO onsdag 8. januar 2020

15 fra Spydeberg møtte fram til årets første møte i Spydeberg Bygdekvinnelag, som var besøk på Hobøl ASVO på gamle Hagen skole sør for Elvestad. 
Vi ble ønsket velkommen av leder for Hobøl ASVO, Hilde Elvestad, og flere av de som har sin daglige virksomhet ved bedriften. 
Lys og flagg ute og gode håndtrykk gjorde at vi virkelig følte oss velkommen.  Vi fikk høre om en bedrift med 30 arbeidstakere – omtrent halvparten fra Hobøl og resten fra Spydeberg.  Nå er også 2 fra Askim på plass (antakelig pga kommunesammenslåingen).  Bedriften er et AS, har fullt ansvar for egen drift og må holde budsjettet!  Det er viktig å stå på for å sikre full sysselsetting.  De påtar seg ulike oppdrag som monteringsarbeid, pakking av diverse varer, litt plenklipping og litt skogsarbeid.  De hogger ved for salg og lager opptenningsbriketter.  Flotte egenproduserte fuglekasser og insekthotell, fine strikka og tova sitteunderlag, vevde tepper og lekre vesker produseres for salg.  Videre pusser de opp gamle møbler og syr nye trekk til puter (møbler, båter osv.).   I tillegg har de en stor bruktbutikk som er åpen hver torsdag til kl 18.00.  Vi ble vist rundt over hele bedriften av arbeidsdeltakere som tydelig viste glede og stolthet over hva de får til.  Flere kjøpte med seg varer – både fra produksjonen og fra bruktbutikken. 
Vi var virkelig imponert over hva bedriften får til av god og nyttig virksomhet for personer som ellers mest sannsynlig ville stått uten daglig arbeid.  Som takk overrakte vi blomster.

Etter pause med kaffe og kringle, samt loddsalg var det tid for noen lagsaker. 
Siden eftasverden 20. november hadde noen fra laget bakt småkaker på Dagsenteret på Grinitun, solgt grøt på julegateåpningen og hjulpet til med «ønsketre» (gaver til barn). 
Videre har vi hatt styremøte, møte med Spydeberg Rock Festival, syltekurs, deltatt på julegård på Vollene og Frivillighetens dag.  
Plan for 2020 er sendt alle medlemmene.  Første jentekveld er mandag 13. januar. 
Februarmøtet blir ØBK-inspirasjonskveld i Sarpsborg onsdag 12. februar.  Leder opplyste at laget nå er med i Grasrotandelen.  Medlemstallet ved årsskiftet var 63. 

Etter trekningen av fine gevinster fra Bælgodt var det tid for å takke for en fin kveld og begi seg på hjemveg.

Ref v/Liv R. S. Kjos