Hopp til hovedinnhold

Stord Bygdekvinnelag

Eline Bruntveit

Eline Bruntveit.

Halvor Folgerø

Halvor Folgerø.

Hilde, Bente, og Berit

Hilde, Bente og Berit.

Liv Kolskår.

Liv Kolskår vår nye Distriktsleder i Hordaland.

Rigmor, Annbjørg, og Sissel

Rigmor, Annbjørg, Sissel

Wenche Taranger ledet festen.

Wenche Taranger ledet festen.

Bursdag på Huglo🍂🍂🍂

Vi var invitert til 70-års jubileum og kulturkveld.

Huglo Bygdekvinnelag ble stiftet i 1954, og kan med det feire 70 år i år. Et livskraftig lag med 20 medlemmer på en øy hvor det er ca 90 fastboende og mange hyttefolk. 

I anledning jubiléet hadde de invitert til kulturkveld med Halvor Folgerø som hovedgjest. Han presenterte bøkene sine,Vestlandsvegar og den flunkende nye boka Ferjefolket. Han viste små filmsnutter fra ferjekaier,  ferjekøer og smale veier. Morsomt å se igjen gjenkjennbare biler. Opel som såg ut som Opel, massevis av folkevogner med store opp-pakninger på taket, en historie om en bil fra Vinmonopolet som hadde trillet av ferja. Det var avansert fisking for å få tak i godsakene. 

Seniormedlem i Huglo Bygdekvinnelag Eline Bruntveit hadde en fin gjennomgang av historien til laget. De har hatt mange fine aktiviteter opp gjennom, og hun la mest vekt på de utstillingene de har hatt i samarbeid med Sunnhordland Museum. Det var store aktiviteter som engasjerte veldig mange. 

Den som har besøkt Huglo Bygdekvinnelag vil vite at derfra går man ikke sulten. Vi ble traktert  med nydelig hjortegryte med potetstappe. Til kaffen var det rikelig med gode kaker.

Som seg hør og bør i fødselsdagsselskap, så var det overrekkinga av gaver og gratulasjoner, og selvsagt var det utlodning med en haug gevinster. 

Etter en nydelig kveld med gode opplevelser takket alle vel 90 gjestene for laget og for skiftet. Vi fra Tysnes og Stord tok stjernemerket ferje hjem. ( * i ferjeruta = ferja stopper på signal)

Takk for oss.