Hopp til hovedinnhold

Stord Bygdekvinnelag

Julekakebakst

Julekakebakst

Julekakebakst

Sissel instruerer i krumkakebakst

Tyrkiske kaker

Emine og Ayfer lager tyrkiske kaker, elmas kurabiye

Julekaker

Dino og Zeynab ble spesialister på kakevafler.

Julebakst

Rigmor, Zeynab, Marit-Anne

Berlinerkranser

Berlinerkranser

Sjakkruter

Sjakkruter

Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye

Brune pinner

Brune pinner

Krumkaker

Krumkaker

Trivelig bordsete med kakesmaking

Trivelig bordsete med kakesmaking

Julekakebakst.


Som en del av prosjektet KvinnerUt, inviterte vi i Stord Bygdekvinnelag damene på Heiane og Litlabø mottak, til julekakebakst.

På den værste uværskvelden i desember, hittil, kom 14 flotte damer til oss på Leirvik skule for å bake julekaker. Vi hadde laget til et enkelt oppskriftshefte, og handlet inn nødvendige ingredienser. 
Vi delte oss opp i litt løselige grupper, litt etter hvem de ville være sammen med. Det er litt læring i å lese oppskrifter også, f.eks hva betyr ingrediens, hva er en eggeplomme, hva betyr finhakket, osv. Bakingen gikk med liv og lyst. Det ble produsert store mengder brune pinner, sjakkruter, krumkaker, havreflarn, kokosmakroner, berlinerkranser, sprø kakevafler og elmas kurabiye(tyrkiske småkaker)
Etter  at vi hadde ryddet opp etter bakingen, var det tid for smaksprøver. Vi dekket langbord, brettet fine servietter og laget saft, kaffe og te. Så ble det ei hyggelig stund ved bordet. Det som ikke ble spist der, fikk damene ta med seg hjem i høvelig emballasje som Sissel hadde skaffet.  De fleste har mann og barn som sikkert satte pris på litt julekjeks, sjøl om de gjerne ikke feirer jul. Inntrykket vårt er at dette var en kjekk kveld for alle. Det handler om å komme seg ut, og å være med andre folk.