Hopp til hovedinnhold

Stord Bygdekvinnelag

Tapas.

Dette lærte vi i kveld.

Dadler med bacon

Dadler med bacon.

Albondigas

Albondigas, spanske kjøttboller.

Fornøyde kursdeltagere.

Fornøyde kursdeltagere.

Fornøyde kursdeltagere.

Fornøyde kursdeltagere.

Hilde.

Hilde.

Mariann.

Mariann.

Bente

Bente

Alfhild

Alfhild.

Anne Sigrid og Rigmor

Anne Sigrid og Rigmor lærer nye ting.

Forberedelser

Forberedelser med handleliste.

Mye som skal til.

Masse råvarer skal til når vi skal lage tapas.

Jorunn, Hilde og Sissel.

Tapaskurs i Bygdekvinnelaget.

I år ville vi finne på noe nytt. Og det ble Tapaskurs.

Kransekurs er ikke så veldig populært hos oss lenger, men vi måtte finne på en koselig aktivitet i stedet. Jeg foreslo et enkelt Tapaskurs. 9 medlemmer og ei til ville være med. Så var det å låne lokale, finne oppskrifter, finne priser, finne mengder, lage annonse, ta imot påmelding, handle, lage oppskriftshefter, og så glede seg. Vi starta klokka 18. Da hadde jeg fordelt alle råvarene på 4 grupper. Etter en liten intro fikk alle sette i gang. Alle gruppene laget de samme 7 rettene. Albondigas med tomatsaus, saltkokte småpoteter, gambas, tomatsalat, chorizotapas, pære med chevre, og dadler med bacon. Vi brukte en del krydder vi ellers ikke bruker så ofte, og litt kombinasjoner som smaker godt. Hvitløklukta låg tungt over skolekjøkkenet.  Jeg bidro med en stor focaccia som ble bakt hjemme, pga laaaang hevetid. Bygdekvinnene koste seg veldig, for det er kjekt å lage mat i lag. Vi dekket langbord og hadde et trivelig måltid sammen, samtidig som vi fikk en enkel evaluering. Jeg spør: var detta kjekt, svaret var et unisont ja. Jeg fikk sanneliget gavekort på blomst også, som takk for at jeg holdt kurs for de. Det var en stor glede å gi Bygdekvinne-venninnene en god opplevelse. 
Hilsen Marit-Anne