4 forfattere på biblioteket
Hva har vi i garasjen?
Spennende med nye bøker!

Ullensaker Bygdekvinnelag med høstens bøker 2018 på biblioteket- med 4 forfattere, Ark og bibliotekarene.

Ullensaker Bygdekvinnelag med høstens bøker 2018  på biblioteket-  med 4 forfattere, Ark og bibliotekarene.

40 stykker fikk med seg en hyggelig kveld på Jessheim bibliotek.

 

Ullensaker Bygdekvinnelag med høstens bøker 2018  på biblioteket-  med 4 forfattere, Ark og bibliotekarene.

40 stykker fikk med seg en hyggelig kveld på Jessheim bibliotek.

Katrine Wessel-Aas." Om du vil ha meg."

…… om overklassefamilien Winther. Handlingen utspiller seg i Trondheim på slutten av 1800-tallet. Karen Moen drømmer om å bli lærerinne, men da faren dør, må hun ut i arbeid. Hun blir tjenestepike hos familien Winther. Drømmen om et annet og bedre liv lever videre. Gjennom sin tidligere lærer blir hun kjent med den opprørske og gjenstridige arbeideren Alfred. Snart..

Ole-Martin Ihle." Da He-man kom til Norge

"Første dag etter juleferien i 1985 ble klasse 2A på Lysejordet skole rammet av He-Man-feber. For Ole-Martin Ihle ble verden aldri helt den samme igjen. Med He-Man som utgangspunkt forteller han levende, innsiktsfullt og detaljert om å vokse opp på 1980-tallet. Et utskjelt tiår, bare spør sekstiåttergenerasjonen som måtte se sine barn dyrke alle verdiene de selv hadde gjort opprør mot. 80- tallet var pastellfargete klær, bursdager på McDonald's, movieboxer, actionkomedier og heavy metall-ballader. 80-tallet var USAs tiår - der president Ronald Reagans antiintellektuelle og markedsstyrte syn på verden dominerte. Dette er en annerledes og gjenkjennelig dannelsesfortelling, som forsøker å si noe om tiårets store politiske og kulturelle trender gjennom et vanlig og middels begavet barns oppvekst i et lite borettslag i Oslo.

Therese Aasvik." Byer uten deg."

Bokas særtrekk og handling.
Byer uten deg er en roman om tapt kjærlighet, om å finne sitt uttrykk som skapende menneske og om å ta ansvar for sin egen lykke.

Astrid har fått i oppdrag å utsmykke en bygårdsvegg på Grønland i Oslo. For å finne inspirasjon til motivet reiser hun til Stockholm, København, Berlin og London. Hun studerer andre grafittikunstneres verk og tilfører hver by en liten del av sitt eget kreative uttrykk. Men er det alt hun gjør? Og er kunsten den virkelige årsaken til hennes reise?

Miriam Halstvedt. "Om Norske garasjer"bak en garasjeport kan det åpenbare seg vidunderlige ting. Her kan det skjule seg hemmeligheter, fascinerende historier, minner, eventyr og biler, selvfølgelig. Miriam Halstvedt og Tor Høvik har reist rundt i Norge og sett på garasjer og snakket med folk. Til sammen presenterer de mer enn et halvt hundre svært forskjellige garasjer. Her er blant annet Porsche-garasjen, MC-garasjen, Amcar-garasjen, bryggerigarasjen, oppfinnergarasjen, hestegarasjen, treningsgarasjen og stavkirkegarasjen. Mange av garasjene vitner om eierens praktiske ferdigheter og kreativitet, og flere av dem er virkeliggjørelse av drømmer. Miriam Halstvedt (f. 1983) jobber som markedssjef hos Dine Møbler og er utdannet innen markedsføring og reklame. Tor Høvik (f. 1961) er fotograf i Bergens Tidende.

(omtalen av bøkene er «lånt» fra nettet)

Ark og bibliotekarene anbefalte andre bøker også. For barn, Mervi Lindman "Minsten og den fine kroppen". Matt Haig, "Jenta  som reddet julen". For voksne, Jørn Lier Horst, "Det innerste rommet", Unni Lindell, "Dronen", Kate Morton; "Klokkemakerens datter", og enda flere.......

 

 

Bli medlem