Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Besøk på Revetal bibliotek


Kun 9 stk var med på omvisning og informasjon om det fine biblioteket vi har på Revetal. Vi oppfordrer til å besøke og bruke det. Ta imot informasjon om alt som skjer. Det er også rom til utlån.

15.02.2022- Møte på Revetal bibliotek – 9 stk

Vi ble ønsket velkommen av Veslemøy Grinde – forholdsvis nyansatt avdelingsleder ved Revetal bibliotek som er en avdeling av Tønsberg og Færder bibliotek. Vi fikk servert kaffe/te i rommet ”Blackbox” og kjøpte wienerbrød hos Wilmas kafe i 1. etg.

Det er 4 ansatte med til sammen 2,9 stillinger. Lokalet leies av Revetal Invest. De har 1250 m2 og innflytting var i 2019. Fargene er inspirert av landbrukslandskapet rundt. De spesielle skrå vindene er for å trekke dagslys inn i bygget.

I 1. etg. Er det aviser og tidsskrifter. Borgerbordet er laget av Vidar Flåteteigen. Der er ordførerens time hver tirsdag. Re’s ordførerkjede henger her.

I 2. etg er ”Blackbox” som benyttes til ulike arrangementer, bl.a. filmvisning, teaterforestilling og forellerstund for barn/babysang. Dette rommet kan lånes gratis ved behov. Det er ungdomsavdeling med gaming og spill. Biblioteket i dag har mange arrangementer og ca 20000 medier (bøker o.a.) til utlån. Dette er kanskje ikke så mange bøker, men samarbeidet med Tønsberg er bra, så bøker kan bestilles derfra.

I 3. etg er bøker for voksne og barne- og ungdomsbøker. Ikke gamle klassikere som Bobsy-barna, Frøken Detektiv og Hardy-guttene, men nyere, lignende serier er populære ble det sagt. Barnehagene låner bøker her, og disse blir kjørt ut ved hjelp fra RAK-tjenester.

Veslemøy fortalte også varmt om noen bøker som sto hennes hjerte nær, bl.a. reiseskildring fra Japan av Ina Strøm og en bok om stemning fra Tokyo.  ”Kafka på stranda” som handler om en 15 åring…… og Erika Fatlands ”Grensen” som handler om reise langs hele Russlands grense mot ulike land.

Det var en fin omvisning, og helt sikkert mange interessante bøker å låne. Biblioteket har egne åpningstider, men med lånekortet kan du få kode og tilgang til biblioteket fra 0700-2300!  Vi takket for omvisningen og informasjonen og overrakte matboka vår.

Så gå inn på bibliotekets hjemmeside. Mye interessant skjer! Men dataalderen har nok passert mange av oss også der…….

Anne Sundby og Eva Ouff lovet å bake en kake til VBKs årsmøte i Undrumsdal 1. mars.

Jorunn (ref)