Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Veiviseren - Kåre Holtung

Sykkelen hans…

Med sekk

Første møte etter pandemien/Covid 19


På dette første møte møtte "veiviseren" ala Kåre Holtung opp med sykkel og utstyr forøvrig. Det virket nesten som han hadde stått på trappa siden mars 2020 da han egentlig skulle vært her, men ble forhindret pga nedstengning og flykansellering fra Tenerife!

Leder Jorunn Kjærnes ønsket 19 stk velkommen og mer ble ikke sagt før "Veiviseren" kom trillende inn i lokalet med sin godt brukte sykkel og spade og hakke... Han hilste de gamle kjerringene og presenterte seg som Anton Slurebakken. Ble nok overrasket over forsamlingen som også besto av noen menn. Han fortalte mangt og meget om et slitsomt liv som veivokter. Mange stikkrenner og humper var ordnet i hans tid. Og brøytepinner - noe han fremdeles advarte oss om å ta i bruk på egne turer.... Flere av historiene om de "late" veiarbeiderne ble gjenfortalt - innpakket i egne fortellinger. Som at tresko var ubrukelig, da de kunne slå rot 😂. Han hadde forstått etter bare ei uke at spaden var sveiset fast av smedens læregutt. Det var mye klage på veien i Gregershølet og ellers. Lastebilen skranglet så gebisset ble lagt i hanskerommet -, men da ble vognkortet eti opp 🤣😲. Flere gode historier fulgte, men jeg oppfordrer heller til å møte opp når vedkommende skal være gjest.


Slurebakken fikk god applaus, ble overrakt vår matbok og lattermusklene fikk lea litt på seg før vi fikk servert kaffe og kaker av kveldens vertinner Ingegjerd Backe og Ellen Gjerpe Hansen.

Det var utlodning og skravling og litt opplysninger om tingenes tilstand.

29.09. blir det hyggetreff på Helsehuset, Revetal kl 1330

26.10. kl 1900. Årsmøte. Vertinner Anne Bergan og Torunn Døvik

30.11.  Julemøte med servering. Vertinner Anne Sundby og Olaug Grytnes.

Da møtes vi igjen. Alle ble ønsket vel hjem ....